Mehmet Özgül

Kulübenin yardımı

20 Mayıs 2015 Çarşamba

Yarı finalin ilk maçında avantajlı skor yakalayan Galatasaray, lig şampiyonluğunu etkileyecek çok önemli derbi öncesi Sivasspor’a karşı kadroda rahat rotasyon yapma şansını da elde etmiş oldu. Sinan, Koray, Yekta, Dzemaili, Pandev artık kupa maçlarının as oyuncuları sayılıyor. Olcan, Telles, Emre ve Umut yardımcı rollerde. Semih ve Sabri’ye de herhalde figüran demek kalıyor.
Sivasspor’da ise ilk maça göre Costa’nın yerine Ümit; Adem’in yerine Musa oynadı. Sivasspor erken gol için oyuna baskılı başladı. Aatif’ın sol kanattan etkili olduğu ilk bölümde Galatasaray savunması açık vermedi. Sanırım bu ataklara önlem almak için solda başlayan Emre sağ tarafa Sabri’nin önünde görünmeye başladı. Diziliş bir anda 442 gibi göründü.

Aslan dengeyi kurdu
Son lig maçında olduğu gibi savunma doğru işler yaparken hücumcular ve oyun kurucular beklenen aktivitede değildiler. Sivasspor’un oyundaki üstünlüğü süreklilik göstermedi. Hemen başlangıçta Semih-Burhan mücadelesinde penaltı beklentisinden sonra Galatasaray dengeyi kurdu ve etkili ataklar yaptı. İlk yarıda Sivasspor biri kısır diğeri kornerden Batuhan’ın kaleci Sinan’ın üstüne giden kafa vuruşu ile 2 gol şansı buldu. Galatasaray ise 2 net gol pozisyonu üretti. Özellikle Olcan’ın getirdiği topu Umut’un gol yapamaması çok ilginçti. Bir başka ilginç olan kaleci Sinan’ın üstüne elen topları bile sektirerek tutmasaydı.

Sivas’ın ısrarlı atakları
İkinci yarı da Sivasspor’un ısrarlı atakları ile başladı. Galatasaray bu atakları geçiştirerek karşı ataklarla iyi pozisyonlar yakaladı ama final paslarında başarılı olamadılar. İleri uçtan başlayan baskı yetersizliği geriye doğru sirayet edince Aatif çok rahat top taşıdı. Sinan’ın elinden kaçırdığı top Sivasspor’u şahlandırdı. O ana kadar başarılı olan savunma bir anda çöktü. 4 dakika sonra gelen ikinci gol panik başlattı. Bu psikoloji bile bazılarına Galatasaray’da as olmanın kolay olmadığını göstermeye yetmiş olmalı. Anlayana saz. Ama neyse ki kulübeden gelen yardım paniği bitirdi. Sivasspor’u tebrik etmek lazım. 41 ilk skoru neredeyse alt edeceklerdi . 41 ilk skoru neredeyse alt edeceklerdi.

 
 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorunlar yumağı 13 Şubat 2017
Riekerink’in şapkası 5 Şubat 2017
G.Saray’a hüsran! 22 Ocak 2017

Günün Köşe Yazıları