Arif Kızılyalın

Çift Forvete Dönünce

19 Eylül 2011 Pazartesi
\n

Hoşgeldin G.Saray... Özlemişti seni Türk futbolu. 2 yıldır yoktun sahalarda. Kimlik değiştirdin, kabuğunu yeniledin ve geçen hafta İstanbul Belediye karşısına çıktın. Mağlup olmuştun. Çoğu kesim tarafından acımasızca eleştirildin ama hiç kimse yeniden doğduğunu, henüz emekleme aşamasında olduğunu hesaba katmadı. Ve 2. haftada büyüyüverdin. Yarın-öbür gün serpilirsen bu lige ortak olursun. Çünkü kadron güçlü. Brezilyalısı var İspanyolu var Uruguaylısı var Selçuku var Sabrisi var Sercanı var... Evet dün yine iyi oynamadı Sarı-Kırmızılılar ama G.Saray olduklarını anımsadılar; koştular, yani pres yaptılar, yani rakibi ısırdılar. Önemli sorun yardımlaşmanın henüz oturmaması... Yani takım kimliğinden biraz uzaklar. Örneğin Riera maça klasik solaçık başladı, markajda kaldı, merkeze girince 40 yıllık G.Saraylı gibi oynadı. Melonun jeneriklik golü sonrası fark da gelirdi ama tek forvetli oyun sistemi ve moralsiz Baros; ikinci, üçüncü gollerin atılamayışında önemli rol oynadı.

\n

1-1 olduktan sonra Fatih Terim riske girdi, kazanacağını bildiği zarları attı; Elmanderi, Sercanı ve Engini oyuna aldı. Goller de geldi... Bu takım çift forvet oynarsa Aslantepede her rakibi boğar. Henüz yan yana 5 antrenman yapmayan Sercan-Elmander-Riera arasındaki uyum, G.Sarayın neler yapabileceğinin kanıtı. Sadece süreye ihtiyaçları var. Bir de hızlı oynamaya...

\n

Samsunspor kötü takım değil. Bu ligde çok iş yaparlar ama kalecileri Ahmetin yaptığı amatörlük affedilir gibi değil. Bu maç ligin son karşılaşması olsa, alacağı 1 puanla kümede kalsa Samsunspor demek ki düşecek. Ahmetin bu yanlışı herkese örnek olmalı.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Huzur’u ararken! 27 Mart 2024
Güvenlik kurulu! 19 Mart 2024

Günün Köşe Yazıları