Oğuz Tongsir

Sihirli Değnek

19 Eylül 2011 Pazartesi
\n

Bu yazıyı G.Sarayın kazandığı bir maçtan sonra kaleme alıyorum. Kimse kimseyi kandırmasın. Kötü oynuyor G.Saray... Ne temposu var, ne de sistemi... İBB maçında da öyleydi, dün gece de... Eğer dün Samsunsporla değil de bir başka rakiple oynasaydı, Sarı - Kırmızılılar bir hüsran daha yaşayabilirdi.

\n

Halbuki Fatih Terim savunmada Gökhan ile Ujfalusi ikilisini bırakarak riskli, bir o kadar da ofansif bir oyunu tercih etmişti. Orta sahayı kalabalık tutacak, sağ tarafta Sabri ile Kazım solda ise Hakan ve Riera kanatları kullanacaktı. Buna karşın yani 8 kişiyle hücumu düşünmesine rağmen G.Saray gene yüzüne gözüne bulaştırdı. Ne bilinçli bir atak vardı, ne göze hoş gelen bir paslaşma...

\n

İkinci yarıda rakibinin üstüne bir kez gelen Samsunspor beraberliği yakaladı. Ama sonrasında Fatih Terimin yaptığı değişiklikler oyunun şeklini tamamen farklılaştırdı. Baros ile Kazımın çıkıp, Sercan ile Elmanderin oyuna girmesiyle bir sihirli değnek değmişti G.Saraya... Fark bir anda ikiye çıktı. G.Saray kazandı, evet... G.Sarayın bir galibiyete ihtiyacı vardı, buna da evet... Ama G.Saray iyi oynamıyor. Bu da başka bir gerçek!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aciz G.Saray 19 Mart 2014
Deplasman Kâbusu 3 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları