Arif Kızılyalın

Başkanların tercihi belirledi

24 Mayıs 2015 Pazar

Dursun Özbek, Galatasaray’ın 36. Başkanı oldu. Hem de 110 yıllık kulüp tarihinin en fazla oyu alan 2. başkanı unvanı ile. Geçen dönemin yöneticisine, ‘başkan’ sıfatıyla 2800 üye oy attı. Gerçekten kendisinin bile beklemediği bir rakamdı bu.

Kazanmanın sırrı
Öncelikle şunu belirtmekte fayda var ki, seçim öncesi sandıklar açılmadan, “Rahat kazanır” yorumu hâkimdi kulüpte. Çünkü en güçlü listeyi o oluşturmuştu. Son 2 dönemin omurgası üzerine inşa etmişti ekibini. Cengiz Özyalçın, İsmail Sarıkaya, Can Topsakal’ın yanı sıra Cüneyt Tanman tercihi de, Ahmet Özdoğan’la Turgay Kıran arasında kalan sporcu oylarını Özbek’in listesine getirmişti. Elbette bu saydığım isimler bir Ali Dürüst değil ama, camianın ‘Ali Abisi’ni ikna edemeyen Özbek, nokta atışlarda bulundu. Turgay Kıran’ın lise, Ahmet Özdoğan’ın ise iş dünyası ağırlıklı listesi, beklentilerin altında kalınca, sandığa yığılan ‘kırmızı’ pusulular kongrenin galibini belirledi.

‘Kırmızı’ dediler
Yine, son 2 seçimin listelerinin hazırlık aşamasında bulunan camianın önemli ismi Ahmet Ocaklı’nın, Özbek’i desteklemesi, İnan Kıraç’ın kongreden uzak durur gibi yapıp yine Özbek’ten yana tavır takınması, son iki başkan Ünal Aysal’la Duygun Yarsuvat’ın, “Kırmızı” demesi, seçimin farklı galibini belirleyen parametreler oldu.
Elbette, dün akşam saat 19.00 itibarıyla başkanlığını ilan eden Dursun Özbek ve ekibinin işi kolay değil. Öncelikle 1 Haziran sabah saat 09.00’a kadar bulunması gereken 20 milyon Avro’luk nakit para var. İşin kötüsü maddi kriz bu parayla da aşılacak gibi değil. Riva’nın, Çekmece’nin paraya döndürülememesi ve futboldaki ‘başarı=para’ dengesinin bozulması Özbek’i her an uçurumun kenarına getirebilir. Yine, takımdaki revizyon, 11 yabancı kuralı sonrası şekil değiştirecek transfer, mutlaka alınması gereken 1 yıldız oyuncu Özbek ve ekibini bekleyen keskin virajlar gibi duruyor.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları