Arif Kızılyalın

Ruh Der Ki:Yüreğinle Oyna

27 Eylül 2011 Salı
\n

Maç öncesi Aslantepe Türk Telekom Arena Stadının elektronik reklam panolarında Nikeın yeni sloganı dikkat çekiyordu: Ruh Der ki Kral Gibi Oyna...

\n

Sanıyorum, aynı dakikalarda Galatasaray soyunma odasında da teknik direktör Fatih Terim, futbolcularına Çocuklar ruh diyor ki; yüreğinizle oynayın... uyarısında bulunmuştu. Yoksa bu yürekli, istekli futbolun, Metin Tükenmezin ifade ettiği gibi gönülden oynamanın başka bir açıklaması yok. Bir Karabükteki Galatasaraya bakın, bir dünkü Galatasaraya!

\n

Bu sezonun en istekli oyununu sergilediler, inanılmaz mücadele ettiler.

\n

Hani bir deyim vardır, Topu ısıracaksın diye. Melo başta olmak üzere 8-9 futbolcu adeta meşin yuvarlağı yedi, bitirdi, arada sistem takımı Eskişehirspor da ziyafet masasına kurban gitti.

\n

Demek ki isteyince oluyor, isteyip yüreklice mücadele edince.

\n

Elbette şunu da belirtmekte fayda var. Etkili futbol, kumaşı kaliteli isimlerle oynanıyor. Bunun en iyi örneği Melo ve Ujfalusinin G.Saraya kattığı değer. Müthiş bir ikili transfer etmiş Sarı Kırmızılılar. Çek libero sanki 40 yıllık G.Saraylı. Sadece yanında oynadığı Gökhanın değil, sağda sırıtan Sabri ile solda adam kaçıran Hakanın da defolarını örttü. Nereye gideceğini, nerede duracağını biliyor. Galiba 2. Popescu.

\n

Ve Melo. Bu nasıl Brezilyalı anlamadım. Sambacılar genelde koşmaz, pres yapmaz, rakibi ısırmaz. Juventustan gelen yıldız, ırkının özellikleriyle ters düşüyor. Attığı gollerle de takımını sırtlıyor. Karambolde topu herkes seyrederken o hem ofsayttan kurtuldu, hem doğru vuruşu yaptı.

\n

Topuk paslarının kralı olmaya aday Riera ile Kazım ve Elmander de kalitelerini arttırırlarsa bu G.Saray iş yapar. Elbette Selçuk ve sakatlanana kadar sahada basmadık yer bırakmayan Engin için de olumlu sözler söyleyebiliriz. Yüreklice koştular. Sözün özü Sabri, Hakan ve biraz Gökhan dışında eveleyen-geveleyen yok. Dünkü maçın bir başka anlamı da G.Sarayın yaklaşık 1 yıl sonra averajını eksilerden kurtarıp artıya taşımasıydı.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları