Pabuç

18 Aralık 2008 Perşembe

BİZİMKİNİ Ortadoğuda kendine eşbaşkan yapan ABD Başkanı George W. Bush bir vampir gibi gizlice geldiği Bağdatta basın toplantısı düzenlerken, Iraklı bir gazeteci ayakkabılarını kafasına fırlatmış. Bush, kafayı eğip kurtulmuş.

Televizyonda pabuç sortilerini izlerken geçmiş olsun demekten kendimi alamadım. Geçmiş olsun tabii ki Busha değildi. Iraklı gazetecinin şahsında Irak halkınaydı ve geç kaldınız anlamınaydı. Çünkü o an aklıma İzmirin işgali sırasında gazeteci Hasan Tahsinin silahına sarılması geldi. O ilk kurşun, ulusal direnişin kıvılcımlarından biri olmuştu. Irakta geç kaldıkları gibi ülkenin aydınlarının emperyalizme gebe kaldıklarını da anladım. Çünkü Iraklı gazetecilerin meslektaşları adına Bushtan özür dilemeleri işbirlikçiliğin belgesi olarak tarihe geçti sanırım.

Söz Bushtan açılmışken; Nihat Eskiyenentürk Hollandada yayımlanan aylık “Kijk” dergisinin kasım sayısında Bushla yapılan bir söyleşiyi okumuş. Bushun laflarından bazılarını paylaşmak istemiş. Okuyunca dünyanın nasıl bir dengesizin eline düştüğünü anlıyorsunuz: 

Şayet bir şey yapacağını söylüyor ve bunu yapmıyorsan bunun adı güvenilirliktir”, “Emniyet, barışa giden yol için en önemli engeldir”, “Şunu çok iyi anlamalısınız; şayet savaş hakkında konuşuyorsak bu sadece ve sadece barış içindir”, “Gazete baslıklarını okurum. Şayet yazılan yazı objektif değilse okumam, geçerim. Ama içinde ne yazıldığını bilirim”, “Üç işiniz var. Bunu sadece Amerikada görürsünüz. Yani demek istiyorum ki bu yaptığınız harika bir şey”, “Ne mutlu ki köleler inatçılıklarını ve inançlarını Amerikaya getirerek ülkemizi değiştirdiler”, “Düşmanlarımız çok zeki kişiler. Ülkemize ve halkımıza akla gelmeyecek şekilde zarar vermek için her şeyi düşünüyorlar. Tıpkı bizler gibi”, “Vergileri ben düşürmedim. Bunu kongre yaptı. Ben sadece kongreye vergilerin düşürülmesi için teklif yaptım”, “Şayet bir diktatör olsaydım, diktatörlüğüm suresince her şey daha iyi giderdi”, “Hür bir Irakın anlamı, hürriyet adına yapılan büyük bir yenilgidir”

“Ben sadece kendime konuşurum.”

Neyse ki Bush 20 Ocakta gidiyor; bakarsınız birileri de onunla beraber pabucunu giyemeden gider!

Yollardan bayramlık izlenimler

DOKUZ günlük bayram tatilinde yola çıkıp da trafiğe kurban gitmeyen dostlardan birkaç izlenim.

Emniyet Genel Müdürlüğünün genelgesi doğrultusunda trafik polisleri hız kontrolü için karayollarında pusu kurmuş. Isparta-Keçiborlu arasında 110 kilometre hız yaptığı için polisin durdurduğu sürücü ceza makbuzunun yazılmasını beklerken, radar başındaki ekip 120 kilometre hız yapan üç taşıtın plakasını arka arkaya anons ediyor. Fakat cezayı kesen ekip, üç otomobili de durdurmuyor. Polislerin gerekçesi son derece insani: Bayramdaki fazla mesainin fazla mesaisi olmaz! Balıkesirde pusu kuran trafik polisine, 102 kilometre hızla yakalanan sürücü Birilerinin çocuklarına, dünürlerine devlet bankalarından verilecek yeni kredileri mi toparlamaya çalışıyorsunuz diye soruyor. Trafik polisi ne yapsın; gülümsemekle yetiniyor. Afyondan Kütahyaya girişte Kütahya Porselen, karayolunun kenarına devasa tabela asmış; bayram ve yılbaşı hediyesi olarak 12 kişilik yemek takımı 50 liraya satılıyor. Kütahya Porselenin içi ana baba günü fakat herkesin öfkesi burnunda. Çünkü dükkândaki görevlilerin söylediğine göre toplam 5 bin liralık alışveriş yapana 12 kişilik yemek takımı 50 liraymış. Tüketiciyi kandırıyorsunuz diyenlere yanıt da hazır: Manda gözü gibi harflerle yazılmış ilanın en altında sivrisinek kadar harflerle bu kural açıklanıyor.

 

İmamcı

Hüseyin Ünsal: Deniz Baykal yerel seçimler için imam adaylar arıyormuş. CHP’nin cenaze namazını kıldırmak için mi!

Yağmur Deniz

Otoyola domuz çıkmış...

Onlar zaten yollarda

değil mi?

Açılım

Selim Sümen: AKP’nin Türkiye açılımı: Türkiye’yi Araplaştırmak, Anadolu Aleviliğini Şiileştirmektir.

Okumaca

 

Nami Tepe: Okuyan gençlere 25-40 lira yardım yapılacakmış. Çocuklarımız ABD’de okur bundan böyle!

 

Cerrah

Ahmet Önen: Polisine, kimlik göstermeyi öğretemeyen cerrahların polis şefi olduğu ülkede insanlar tabii ki polis otomobiline kafasını vura vura kendini sakatlayacaktır!

- PKK gücünü AB’den alıyormuş...

“AB de cesaretini Türkiye’den alıyor!”



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Nasır mıymış? 5 Şubat 2009
Gladyo 29 Ocak 2009
İse 22 Ocak 2009

Günün Köşe Yazıları