Anımsı-yorum!

04 Kasım 2011 Cuma
\n

Kimse sevinmesin: Basketbol yorumlarımıza son vermedik. Yalnızca iki hafta ara verdik hepsi bu... Eh! 20 yılda olur o kadarı. İşimize gücümüze odaklanınca basketbola zaman ayıramadığımız için; ve... Sizlere sade suya tirit yazılar yazmamak için, son iki haftayı pasgeçtik. Yani... Turgay Demirelin işi değil bu. Onun gücü yalnızca yayımcı kuruluşlara yeter. Bizlere değil...

\n

Neyse! Herkes kendi işine baksın. Biz, yalnızca fahriişler yapıp, 20 yıl boğaz manzaralı villalarda yaşam sürecek kadar şanslı bir müflisolmadığımız için dünyeviişlerimizi yoluna koymaya çalıştık. Bunun için ağlayacak halimiz yok. Ayrıca... Yazmadıysak da izledik bazı maçları. Tek gözle de olsa televizyondan izledik önemli maçları ve yüzeysel bazı notlar aldık. Gelin bunları paylaşalım bugün!

\n

Galatasarayın son iki Avrupa maçını izlerken keşke bunlar Uleb Cupta oynasalarmışdiye düşündüğümü anımsıyorum. Sizce haksız mıyım? Avrupa Avrupadır. THY Euroligde üç takımımız olacağına, biri ULEBde yol alsa fena mı olurdu? Bu kadroyu yenilmez armadailan edenler şimdi ne düşünüyorlardır acaba? Ah! Sakın kimse ben demiştimcidostum Ünal Özüak ile aynı fikirde olduğumu düşünmesin. O tribünlere oynuyor. Ulusal takımda Orhun Eneye yaptığını şimdi Oktay Mahmudiye yapmaya çalışıyor: Vur popülere, sen de popüler olursuntaktiğidir bu. Hıncal Abisinin yoludur bu. Doğru mudur yanlış mıdır bilemem ama Makyavelistliğin ağa babasıdır bu!

\n

Anadolu Efesi izlerken de fazla mal göz çıkartmazdiyenlerin kulaklarını çınlattığımı anımsıyorum. Bence.. Ufuk Sarıcanın işi zor. Bu takımda (şimdilik) gerçek tek bir savaşçı var o da Kinsey. Diğerleri ona ayak uyduramıyor. Çırçır Belçika takımından (Spiru) nasıl bu kadar çok üçlük sayı yedik?diyenler maçı bir kez daha izlesinler. Onlarca boş atış bulmuş adamlar. Efeste Kinsey kendini yerden yere atıyor ama diğerleri yalnızca göz takibiyle savunma yapıyorlardı. Yıldızı bol, cengaveri az bir takım görüntüsü verdi bana Efes. Ve... Eğer böyle giderse, Türkiyede şampiyon olabilir ama Avrupada yinefıslar!

\n

Dedik ya! Yüzeysel görüşlerim bunlar benim. Kimse üzerine alınmasın, kimse kırılmasın. Yazdıklarım derinlemesine analizler değil. Bazı maçlara şöyle bir baktım ve içimden geçenleri yazıyorum. Ya ben kötü havamdaydım ya da takımlarımız gerçekten çok kötüydüler ki.. Fenerbahçe için de iyi şeyler düşünmediğimi anımsıyorum. Kimyası bozulmuş bu takımındiye düşündüm. Eksik parça iyi bir back-up guardmı diye baktım ama sanıyorum tek sorun bu değildi: Sakat olan Marco Tomasın ve gönderilen Kinseyin yeri doldurulamamış gibi geldi bana. Uzun rotasyonu elbette geçen yılki gibi olamazdı (Ömer ve Semih NBAe gittiler) ama kısalarda belki değişik bir şeyler yapılabilirdi. Örneğin.. Al Mac Calleb gibi bir oyun kurucu, koy Ukicin yanına. Ne uzun ararsın ne de başka bir kısa...

\n

Şimdi diyeceksiniz ki: Sen gerçekten kopmuşsun Ahmet, kim istemez Mac Calleb gibi bir oyuncuyu kadrosunda? Bul da alalım hemen...Tamam! Biliyorum: Çok özel bir isimden söz ettim ama o olmasa bile onun gibi biri olsa, Anadolu Efesin de tüm sorunları çözülürdü, Fenerbahçe Ülkerin de...diyorum ben. Ayrıca... Kim istemez onun gibi kolaylıkla adam eksiltenbir oyun kurucuyu? Bulan varsa beri gelsin!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorumluluk! 11 Mayıs 2020
Mücbir sebep! 24 Mart 2020
Ergin-Larkin 18 Mayıs 2019

Günün Köşe Yazıları