Yasak!

05 Kasım 2011 Cumartesi
\n\n\n

Solculuktan sağcılığa hop diye kayıvermiş Ertuğrul Günay, CHPye çatmak için yine bahane bulmuş. Cumhuriyet Bayramı törenlerinin Başbakanlık genelgesi ile yasaklanmasını Elimizde kadehlerle kahkahalar atmadık diye bir tepkinin dillendirilmesini anlayamıyorumdemiş.

\n

Benim bildiğim Cumhuriyet bayramlarında hiçbir okulda elde kadeh kahkaha atılmaz. Şiirler okunur, çocuklar halkoyunları sergiler, Atatürke ve yurdu kurtaranlara sevgi ve saygı sunulur, halk yönetimi Cumhuriyetin önemi üzerinde durulur.

\n

Bu yıl okullarda bu törenler de yasaklandı. Niye? Çünkü altında Ertuğrul Günayın da imzasının olduğu kanun hükmünde kararname ile Milli Eğitim Bakanlığının hedefi değişti:

\n

Artık, Atatürk demek, Cumhuriyet demek yasak!

\n

\n\n\n

CHP’ye Yabancı İlgisi

\n\n\n

Duyduk ki, CHP Genel Merkezine gelen yabancı konuk sayısı giderek artıyormuş. Bu gelişmeyi CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğluna sorduk. Yabancı heyetlerin CHPye yönelik ilgisini, hem partinin Türk iç politikasındaki dengeler açısından önemine, hem de yeni kadroların dışa açılımlarına bağladı.

\n

Loğoğlundan aldığımız bilgiye göre, yabancı heyetler, öncelikle yeni anayasa, terorizm ve Kürt sorunu konusunda sorular yöneltiyorlarmış. Ancak, ağırlığı anayasaya veriyorlarmış. Özellikle öğrenmek istedikleri de CHPnin olası bir anayasa değişikliğinde nelere evet diyeceği, nelere demeyeceği imiş.

\n

Loğoğlunun yorumu şu:

\n

Özellikle Batılıların AKPnin etkisi altında kalmaya devam etmekle birlikte birtakım sorunların farkına vardıklarını hissediyorum. Bu nedenle gerek CHPnin, gerekse Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlunun ülke sorunlarına nasıl baktığına ilişkin bir merak gözlemliyoruz. En azından bir sorgulama var AKPnin gidişatı hakkında.

\n

\n\n\n

Tarz

\n\n\n

Türkücü Nihat Doğan, Recep Tayyip Erdoğanın Somali gezisine Ajda Pekkan, Sertap Erener ve Muazzez Ersoy ile birlikte katılan sanatçılar arasında yer almıştı. Nihat Doğan, Cumhuriyet Bayramınındepremgerekçesiyle yasaklandığı günlerde türkücü İzzet Yıldızhan ile birlikte Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayanın oğlu Çağan Çağlayanın düğününe de katılmıştı.

\n

Ne olduysa o gece oldu. Nihat Doğan, türkücü İzzet Yıldızhan gözaltına alındı. Gerekçe, odalarına çağırdıkları dört kadına şiddet uygulamaktı. Nihat Doğanın arkadaşı İzzet Yıldızhan, serbest bırakıldıktan hemen sonra fenerci Kanal 7de gazetecilere ders verdi:

\n

Bu yazıları yazanlara sesleniyorum, keşke doğruları yazsanız. O zaman ben sizi tebrik ederdim. Sizden hiç af dilemiyorum eğer bir şey yapıyorsam, bir hata yapıyorsam yazın. Ben çıkıp şarkı söyleyeceğim, konser vereceğim, siz yazacaksınız. Herkes görevini yapacak.

\n

Nihat Doğan da, ondan geri kalmadı, yapıştırdı açıklamasını:

\n

3-5 tane komünist ve ateist bana saldırıyor!

\n

Bu sözler, bu tarz; bize birini anımsatıyor sanki, ama kimi?

\n

\n\n\n

Bakana Sorular...

\n\n\n

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürlüğünün, imam hatip liselerine bir yazı göndererek, başta Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçerin oğlu olmak üzere birçok AKPlinin ve onların yakınlarının yöneticilik yaptığı Ensar Vakfının Arapça sempozyumuna katılma çağrısı yaptığını duyurmuştuk. Konu, CHPli Aylin Nazlıaka tarafından TBMMye yansıtıldı. Nazlıaka, Ömer Dinçerden şu sorulara yanıt vermesini istedi:

\n

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürlüğünün Sayın Ömer Dinçerin kurucular kurulu üyesi olduğu vakfın düzenlediği sempozyuma katılım için imam hatip ve Anadolu imam hatip liselerine yazı göndermesi yasa ve yönetmeliklere uygun mudur? Uygunsa yasa veya yönetmeliğin hangi maddesine dayandırılmıştır? Uygun değilse bununla ilgili inceleme yapılacak mıdır?

\n

Cumhurbaşkanı’nın, Başbakanın, Bakanların, AKPli milletvekillerinin ve belediye başkanlarının kendileri veya birinci derece yakınları tarafından yönetilen Ensar Vakfının düzenlediği sempozyuma yapılan çağrı dışında şimdiye kadar Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde hangi genel müdürlüklerce okullara hangi vakıfların, derneklerin sempozyumları için katılım çağrısı yapılmıştır?

\n

İmam hatip ve Anadolu imam hatip liselerinde Arapça öğretmelerine katkı sağlamak için neden Hizmet İçi Eğitim Daire Başkanlığını görevlendirmek yerine Ensar Vakfının sempozyumuna katılım teşvik edilmektedir?

\n

\n\n\n

Bedava

\n

\n

Bir arkadaşımız, TBMM kulisinde Vanlı AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ile karşılaşmış:

\n

- Sayın Çelik, Van depremi sonrası hallettiniz mi çadır işini?

\n

- Yav kardeşim, bizim millet de bedava mezar bulsa içine girecek...

\n

- Sayın Çelik, kömürdü, bulgurdu, makarnaydı, bu millete biraz da siz öğrettiniz bedavacılığı. Şimdi de bir hak olarak görüyor bunu.

\n

- Evet, bunda haklılık payınız var.

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Şamar örnekleri 6 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları