Peygamber soyundanım dedi...

29 Kasım 2011 Salı

Gebze’de 2008 yılında kendisini peygamber torunu olarak tanıtan Mustafa Mallı, bin 49 aileyi, “Biz peygamber soyundan geliyoruz. Bizden ev alan cennetten ev almış sayılır” gibi vaatlerde dolandırarak, altın ve dövizleri toplayarak kayıplara karıştı. Mağdurlardan 296’sının suç duyurusu üzerine hakkında yakalama kararı çıkartılan Mustafa Mallı, uzun süre bulunamadı.

Mallı’nın otomobille Gebze bölgesinden geçmekte olduğu anlaşılınca Asayiş Şube İnfaz Bürosu ekipleri tarafından aracının önü kesilerek yakalandı. Mallı, dün, Gebze adliyesine sevkedilirken, onun yakalandığını duyan konut mağduru kadınlı erkekli yaklaşık 250 kişi, çocuklarıyla birlikte adliye önünde toplanarak “Adalet istiyoruz” diye bağırdı. Bazı mağdurların her şeylerini kaybettiklerini belirterek, gözyaşı döktü.

Mağdurlardan Mustafa Zile (70), Mallı’ya ev sahibi olmak umuduyla 100’den fazla Cumhuriyet altını verdiği belirtti. Mağdurlardan bir kadın ise “Bizi, ‘peygamber soyundan kişileriz. Bizden ev alan cennetten ev almış sayılır. Ev alırsanız hacca gitmiş kadar olursunuz’ gibi söylemlerle ev almaya ikna ettiler. Ben 50’den fazla Cumhuriyet altını verdim. Hatta bazı kişileri umreye götürdüler. Onlara çok inandık. Çoluk çocuğumuzun ekmekten kısıp bunlara verdik” dedi.

Polis, olay çıkabileceği ihtimali üzerine adliye önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorumluluk! 11 Mayıs 2020
Mücbir sebep! 24 Mart 2020
Ergin-Larkin 18 Mayıs 2019

Günün Köşe Yazıları