Arif Kızılyalın

Mutluluğun Resmi

08 Aralık 2011 Perşembe
\n\n\n

Maç biteli 10 ya da 15 dakika olmamıştı. İnsanlar evine dönme telaşıyla metro istasyonu girişine yüklenmişti. Yağmurun ağdalı çamur haline getirdiği aslanlıyolda ilerlemek mümkün değildi. Bazı gruplar, canlarını tehliyeke atıp Tem Otoyolundan yürümeyi seçmişlerdi. O sırada 30 metre yukarıdaki köprüden yürüyen 50 kişilik bir taraftar topluğu aşağıda bekleyen 5 bin kişiyi fark edip, Sarı...” diye bağırdı. Aşağının sesi daha gürdü: Kırmızı...” Ardından En büyük Cim-Bom-Bom. Aynı dakikalarda Galatasarayın 70 yaşındaki başkanı Ünal Aysal, Ali Dürüste sarılıyor, Bugünler için geldik Ali... diyordu. Bir başka mekanda, Fatih Terimin gür sesi duyuluyordu: Ancak bu kadar güzel oynarsınız, alnınızdan öpüyorum...

\n

Evet, yıllarca önce vatan şairi Nazım Hikmet, yakın dostu ünlü ressam Abidin Dinoya, Mutluluğun resmini çizebilir misin Abidin... demişti.

\n

Dino, o duyguları tuvale döktü mü bilinmez ama dün Galatasaray camiası, farklı Fenerbahçe galibiyetiyle, son yılların en büyük mutluluğunu yaşadı. Niye mi? Çünkü, yıllar yılı Skibbelerin, Rijkaardların, Hagilerin çizemediği derbi konulu tabloyu yürekten Galatasaraylı bir hoca Fatih Terim, resmetmişti de ondan!

\n

Maça gelince; aslında çarşambanın gelişi salıdan değil, pazartesiden belliydi. Fenerbahçede Bekir sakatlanıp yerli-yabancı dengesi bozulunca futboldan birazcık anlayanlar Galatasarayın 55 bin seyircisiyle Fenerbahçeyi puansız göndereceğinin sinyalini almıştı. Hatta, Tarih tekerrür eder diyenler bile susuyordu bu kez, Bilica tercihi belli olunca!

\n

Fırat Aydınusun düdüğü çaldığında da oyun beklenildiği gibi şekil aldı. Sürpriz Emre Çolak tercihi ile Barosu ilk 11e monte eden Fatih Terim, Melo ve Selçuklu orta alan ile Selçuk Şahin - Baronili orta alanı bitirmiş, Elmander ile de Bilicalı Fenerbahçe defansının dengesini bozmuştu. Plan aynen tuttu. Hatta Kâzım, ‘Fener hırsına kurban gtimese daha 2. dakikada gol perdesi açılırdı ama skor değiştirme onuru yeni Galatasaraylı Eboueye kalacaktı 27. dakikada. Israrının ve kendine güveninin karşılığını alıyordu Fildişili yıldız. Devre bitmeden bu kez Elmander, Bilicadan söktüğü topu Volkanın da hatasından 2-0 yaptığında maç bitiyorum sinyalleri vermişti. Aykut hocanın 2. yarıya başlarken Emre - Stoch, Bienvenu - Semih değişikliği biraz Fenerbahçeyi canlandırır gibi olsa da Melonun bacak adelesiyle attığı gol derbinin fişini çekti.

\n

Son dakilarda Melonun ısrarlı takibinden bu kez kurtulan Alexin golü ise sadece skor tabelasını değiştirecekti. Evet, 3, kimi zaman 4 forvetle ileride basan Galatasaray, aylar, yıllar sonra bir derbiden istenç patlaması ile galip ayrılıyor, üzerindeki ölü toprağını atıp liderliğe oturuyor; Fenerbahçe ise forvetsiz oyun sisteminin ve savunma futbolunun faturasını ödüyordu.

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024
Kimin bayramı? 10 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları