Ali İsmet Ural

Emre ve Alex

13 Aralık 2011 Salı
\n

Sahaya kazanmak için çıkınca oynanan futbol hem rakibe hem tribünlere kısaca herkese daha ilk dakikalarda bu mesajı vermeye başlar. Liderlik koltuğuna yakın durmak için kazanılması gereken bir maç olunca zaten motivasyon da ekstra oluşur. F.Bahçe takım halinde mücadeleci oynayıp gol için çırpındıkça Bursa oyuna giremedi bir türlü. İlk 45 dakika istenilen fark oluşabilirdi. Tabii kafa karıştıran şey, G.Saray derbisindeki F.Bahçe ile dün geceki takım arasında oluşan 2-3 gömlek fark. Buna sadece Bilica ve Bienvenu demek yetmez. Ya da Bursaspor, G.Saray maçını iyi analiz edememiş olacak ki F.Bahçeye tedbir alamadılar demek de yetmez. Ama geçen hafta Aykut Hoca bir taktik denedi o da tutmadı demek geçerli olabilir. Olsun, teknik adam bir seçim yaptı olmayınca hatasını kabullenecek kadar da adamlık yapıp çıktı, açıklamasında bulundu. Bu kez herkes yerli yerindeydi ve görevler doğru anlaşılmıştı. İkinci bölgeyi Emre üçüncü bölgeyi de Alex üstlenmiş gibi görünse de Selçuk, Emreyi, Özer de Alexi destekleyince Bursa tribünleri dahil kimse ilkyarıda nefes alamadı. Savunma dörtlüsünde Bilica olmayınca orta saha da güvenle hücuma destek verip rakibine ileride bastı. Kısaca 3-4 haftadan beri ilk kez, sahada ne yaptığını bilen ve istediğini alabilmek için savaşan bir F.Bahçe izledim dün gece.

\n

İlk gol de zamanında geldi ama bence. İkinci yarı özellikle 65. dakikadan sonra sanki skoru koruma modu içinde oynayıp Bursayı üzerine çekerek kontratak yapmak ve bu bilinçle 2. golü bulmak da usta işiydi açıkçası. Sonrası zaten malum. Bu arada Emrenin Semihe yaptığı asist 10 numaraydı. Aylardır sakatlık üstüne formsuzluk derken golü unutan Semihe de bu asist iyi geldi. İyi bir Semihe her zaman ihtiyaç var bu takımda. Emre bu asistin hemen ardından bir de Özere pas verdi ki Özer adamın asistini yedi.

\n

Ya Alex... Etrafı iyi işler yapınca kaptanın ne kadar rahatladığı bir kez daha ispatlandı dün gece. 22. dakikada 40 metreden bir pas attı. 3-4 kişinin arasından geçen top Stochu kaleciyle karşı karşıya bıraktı. Ve hâlâ, alternatifi olarak Özer, Caner gösteriliyor ya şaşıyorum ve gülüyorum. Son sözler Stoch için, “Haftalardır bulduğu her forma şansını bilinçsizce mücadele edip rakibi karıştırınca takımı da bozuyor, kaleyi nereden görse şut atıyor” diye eleştirmiştim. Dün gece de bilinçsizce mücadele etti ama Bursa savunmasını dağıtmasını bildiği gibi golünü de atınca gecenin ismi olmayı başardı.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları