Metin Tükenmez

G.Saray'da Ustalar ve Gençler

16 Aralık 2011 Cuma
\n

\n\n\n

G.Saray lige İstanbul BŞBye 2-0 yenilerek başladı. 11 Eylül günü oynanan bu maçtan sonra TSYDnin aracıyla dönüyorduk. Her zamanki maç sonu tartışmaları yoğun ve hararetli bir şekilde sürüyordu. Çoğu, G.Sarayı izlemek ve yazmakla görevli arkadaşlarımızın karamsarlığı neredeyse beni bile etkilemek üzereydi. Arada bir tartışmaya katılıpŞu dakikalarda oynanan futbolu gördünüz mü?diyecek olsam daBu G.Saray geçen yıldan faklı değilgörüşü ağırlık kazanmıştı.

\n

Bir gün sonra bu sütunlarda şöyle yazmışım: Büyükşehir Belediye maçının ilk yarısında G.Sarayın oynadığı futbol ülkemiz için yeniliktir. Hem takım bütünlüğü hem de görsel bir tat vardı oynanan oyunda. Elmanderin takıma katılması ile G.Sarayın santrfor sorunu çözülecek, takımın oynadığı çağcıl futbol da ürününü verecektir. Terim oynattığı sistemden ödün vermemeli. Belediye maçının ilk yarısında bölüm bölüm oynanan futbol 60-70 dakikaya çıkartılabilirse çok değişik ve yepyeni bir G.Saray izleyebiliriz.

\n

Cumhuriyette yazmaya başladığım yıllarda insanların kendi yazdıkları yazılardan söz etmesi, kendini övmesi ayıp karşılanırdı. O yıllarda büyük maçlardan önce teknik analiz yapardım. Rahmetli İslam Çupi benim sıkı bir okurumdu. İnönüde bir Beşiktaş-F.Bahçe derbisi öncesiydi. Beni görünce basın tribününde okuduğu Cumhuriyet gazetesinden gözlerini ayırıp Yine bize maçta görebileceğimiz her şeyi önceden yazmışsındediğinde genç bir spor yazarı adayı olarak yüzümün kızardığını duyumsamıştım.

\n

Artık zaman değişti. Genç meslektaşlarımız kendilerinden söz etmekte rekabet ediyorlar neredeyse. Reklamını yapmayana da Satışı yokdeniliyor. Ben bu işlere başladığımda biri kendinden söz ederse en iyi yaklaşımla Yaşlanıyordenilirdi. Ben de kendi yazımdan alıntı yaptığıma göre, Yaşlanma göstergesiolarak değerlendirilmesini isterim sevgili okuyucularımdan. Öbürü bana ağır gelir.

\n

G.Sarayın bu sezon yaptığı transferler, son yıllarda hiçbir takımın başaramadığı kadar yararlı oluyorlar takıma. F.Bahçe maçında Elmanderi izlerken biz tribünde yorulduk neredeyse. Melo, Ujfalusi, Muslera ve Ebouenin her biri yıllardır G.Saray formasını giyiyorlarmış gibi uyumlu oynuyorlar. Ancak bu sezon G.Sarayın en büyük transferleri Semih Kaya ile Emre Çolaktır. Bu iki genç G.Saraylının takıma kazandırılmasında usta işibir yaklaşım görmekteyim. Zamanında Emre Belözoğlu da Sabri Sarıoğlu da aynı yöntemle forma giydirilmişti.

\n

Emre; Hagi, Popescu ve Taffarelin ustalığında gelişti. Semih Kaya ve Emre Çolakın yanında da yeni ustalar var. Onların sağlıklı bir başarım gücü ortaya koymaları biraz da ustalarıyla ilintili... Fatih Terimin verdiği güven de onların sağlıklı gelişmeleri için bir itici güç. Yeni G.Saray ustalarla gençlerin kaynaştığı bir takım olma yoluna girmiştir

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

TandemsizTakım 27 Ağustos 2012
Futbolun Spartaküs'ü 26 Ağustos 2012
Yakup Durmuş ve Erol Togay 10 Ağustos 2012

Günün Köşe Yazıları