Arif Kızılyalın

1-0'ınDeğeri

22 Aralık 2011 Perşembe
\n\n\n

1-0’lık sonuçlar için çoğu kez kısır sonuç yargısında bulunuruz.

\n

Gerçekten de öyledir. 90 dakikaya sığan tek bir gol, 3 puanı bir taraftan alır ötekine verir. Dünkü maç için de pek âlâ bu tanımlamayı yapabiliriz. Ne var ki Galatasaray için Manisa önündeki 1-0, galibiyetten öte bir anlam taşıyordu. Çünkü Sarı-Kırmızılı ekip Avrupada fırtınalar estirdiği günlerden sonra ilk kez devreyi lider bitirdi tek golle... Üstelik zorlandılar da dün. Özgür Yankayanın başla işaretiyle stres ve baskıyı gördük Fatih Terimin Semih Kaya dışında değişmeyen derbi’ 11’inde... Yine mücadele vardı, takım yine önde basıyordu ama toplar adresi bulmuyordu bu kez. Hatta öyle ki genç Emre, 45 biterken öyle bir gol kaçırdı ki maçı yan yana izlediğim eski futbolcu Gökhan Şükür, “Stresten başka bir şey değil. Abim de bazen strese girer, bize tırnak yedirirdi demekten kendini alamadı.

\n

Devre 0-0 bitmiş, Emre aksamış, Kâzım ve Baros eski görüntüsünden uzak kalmıştı. 2. bölüme de aynı 11’le girip oyunu yoklayan Fatih Terim, işin böyle gitmeyeceğini anlayınca kenardaki can simidiEngini sahaya sürdü. Engin de oyuna girer girmez sol kenara hareketlilik getirdiği gibi sinir katsayısı artan Melo, Eboue, Selçuk gibi isimleri bile sakinleştirip yönetimi ele alıverdi. Üstelik o ana kadar Yiğit İncedemir, Mehmet, Yiğit Gökoğlan gibi isimlerle orta alanı elinde tutmaya çalışan Manisanın da dengesini bozdu Engin. Bu oyuncunun enerjisi, Barosun iki rakibin arasına dalıp yere düşmesiyle Galatasaraya önce frikik, sonra da Selçukun sert plasesiyle golü getiriverdi. Galiba Türk Telekomdan efsaneler ödülünü alan Prekazinin bazı yetenekleri Selçuka sirayet etmişti. 1-0 sonrası Selçuk, Elmander farkı açabilirdi ama olmayınca Galatasaray fazla da riske etmedi maçı. Özellikle rakip orta alanının dirençli ismi Yiğit İncedemirin atılması bir anlamda noel armağanı gibiydi ve taktiksel oyuncu değişiklikleriyle Sarı-Kırmızılılar tehlike yaşamadan maçı 1-0, devreyi de 2 puan farkla lider bitirdi.

\n

Evet, gerçekten dünkü 1-0 galiba normal 1-0lardan değildi. Hakeme değinmeden geçemeyeceğim; Melonun sırtına vuran Simpsonu atamadı, onun acısını Yiğit İncedemirden çıkardı. İkinci sarı kart ağırdı. Keza Melonun kendisine yapılan faulün verilmemesine sinirlenip topu dışarı atışının karşılığı sarı kart olmamalıydı. Keşke o isyanı değil de Ebouenin rakibe gösterdiği dirseği görseydi. Ya da Manisanın 5 numarası Hüseyinin ceza alanındaki eline penaltıyı verebilirdi. Sözün özü günün kötüsüydü Özgür Yankaya!..

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları