Oğuz Tongsir

Bu EmreBaşka Emre!

04 Ocak 2012 Çarşamba
\n

Yıllar önce bir Emre vardı Galatasarayda... 16, bilemediniz 17 yaşındaydı.. Küçücük boyuyla büyük işler başarıyor, Hagi gibi bir ustanın yanında harikalar yaratıyordu. Emre Belözoğlu kısa zamanda Sarı - Kırmızılıların gözbebeği olmuştu. Ama gel zaman git zaman köprünün altından çok sular geçti ve o Emre birgün Fenerbahçeye transfer oldu. Günlerden birgün Dereağzında öyle bir demeç verdi ki, Galatasaraylıları yüreğinden yaraladı. Ben kendimi bildim bileli Fenerbahçeliyim dediği günden beri hiçbir Galatasaraylı Emre adını ağzına almak istemedi.

\n

Ta ki dünkü maça kadar! Dün gece Arenada herkes Emre diye bağırıyordu. Tesadüfe bakın ki diğer Emre gibi o da tıknaz, kısa boylu ve raket gibi bir sol ayağa sahipti. Ama onun adı Emre Çolak. Fatih Terimin cesaretle formayı verdiği bu genç futbolcu, dün geceki oyunu ve attığı iki golle Galatasaraydaki yerini iyice perçinliyordu.

\n

Galatasaray bu maçta Emreyi kazanmış ama maçı kazanırken de çok zorlanmıştı. Sezon başından bu yana hiçbir takım İstanbul Büyükşehir kadar zorlamamıştı Galatasarayı... Bunda en büyük etken, Sarı - Kırmızılıların Melonun eksikliğini derinden hissetmesiydi. Elmanderin Noel tatilinin etkisinden henüz kurtulmadığı, Kazımın eski alışkanlıklarından vazgeçemediği apaçık ortadaydı. Bir de Hakan Balta vardı savunmada. Hata üstüne hata yapan, takım arkadaşları canını dişine takarken sahada vurdumduymaz hareketler yapan Hakan Balta..

\n

Maç ortadaydı. Büyükşehir, Galatasaray karşısında direniyor, Webo-Doka ve Holmen üçlüsüyle kafa tutuyordu. Ama 42.dakika her şeyi değiştiriverdi. Daha önceki dakikalarda Engine atılan tekmeyi sarı kartla geçiştiren hakem Halis Özkahya, Webonun Semihe hareketine ağır bir kararla kırmızı kart çıkarınca, dengeleri alt üst ediverdi.

\n

Siz bakmayın Galatasarayın 4-1 kazandığına. Eğer rakibi 10 kişi kalmasaydı, dün gece o sahada zor kazanırdı. Sonra Galatasaray forvetlerinin gol kaçırma yarışına tanık olduk. Kazım kaçırdı, Elmander kaçırdı, Engin kaçırdı. Bundan sonra dört değil, sekiz de olabilirdi. Sonuçta Galatasaray kazandı. Ama hepsinden önemlisi Semihten sonra Emre Çolakı da kazandı. Bu daha önemli değil mi?

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aciz G.Saray 19 Mart 2014
Deplasman Kâbusu 3 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları