Arif Kızılyalın

G.Saray -hedefe- Koşuyor

15 Ocak 2012 Pazar
\n

\n\n\n

Sezonun ilk maçıydı. İstanbul Büyükşehir Belediyspor, Webo önderliğinde 2-0 galip geldiğinde, bazı Fatih Terim karşıtları, Fatih Hoca voleybol takımı kurmuş eleştirisini getirdi.

\n

Onların bakış açısına göre de haksız değillerdi. Süper transferler yapılmış, 17 futbolcu gönderilip 11 yeni isim gelmiş, hedefe koşacak bir kadro yaratılmıştı...

\n

Ama unutulan, göz ardı edilen bir gerçek vardı; yeniden doğuyordu Galatasaray eylülün ilk haftasında. Emeklemeye yeni başlamıştı ve ilk adımda düşmüştü. Sonra Karabük maçındaki beraberlikle de sendeleyecek, hatta kazanılan bazı maçlarda keyif de vermeyecekti.

\n

Ne var ki kayıp puanlara karşın doğru yoldaydı Sarı - Kırmızılılar. Floryada sabahlanan gecelerin ürünleri Fenerbahçe derbisiyle alınmaya başlıyordu. 1 maç, 3 maç, 5 maç derken dün geceki Kardemir Karabük karşılaşmasıyla kazanım serisi 9a yükselecekti. Terim, kendi rekorunu kırıyor, 1987-88 sezonundaki Derwall-Denizli 9’lamasını da egale ediyordu. Elbette dün buz gibi soğuk havada oynanan maçın henüz 80 küsürüncü saniyesinde gelen gol 9. galibiyetin anahtarıydı. Eskilerin deyimi ile dakika bir, gol bir yapıyordu Terimin öğrencileri. Baros da bu golle rüştünü ispat etmişti bir anlamda. Son haftaların formda ismi Selçukun saklanarak oynaması 1-0 sonrası Kardemiri oyuna ortak ettiyse de, kornerden gelen Elmander golü, maçın gidişatını belirleyecekti. Karabükün devre biterken sert futbolunun bedelini kırmızı kartla ödeyişi de gecenin Sarı - Kırmızılılar adına bittiğinin kanıtıydı.

\n

2. yarı başlarken gelen acemice penaltı ve Melonun, top ile Orkunu farklı köşelere yollayışı da bir ara eksi 3lere düşen havayı ısıtıyordu 5-1’lik skor da gecenin rengi oldu.

\n

Elbette kazanan takım eleştirilmez değil. Örneğin ilk dakikadaki hata Karabük golüne dönüşse maç bu kadar kolay seyretmez, 9 doğururdu futbolcular. Yine Ebouesiz dizilişte Ujfalusinin sağ beke çekilişi Servetin defolarını ortaya koyuyor ama dün sol bek Hakan ekstra kademe ile açıkları örttü. Zaten Terim de Sabri’yi oyuna alarak klasik anlayışa döndü, ama henüz zamana ihtiyaç var.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları