Metin Tükenmez

Lider Hoca'nın Bildiği...

15 Ocak 2012 Pazar
\n

\n\n\n

Yaşamını Kıbrıs Türklerinin özgürlüğü ve gönencine adamış Rauf Denktaş, Türk futboluna büyük hizmetleri olmuş ve Türklerin futbolu sevmesinde rol oynamış Lefter Küçükandonyadis, henüz hayatının baharında aramızdan ayrılan ulusal kayakçı kızımız Aslı Nemutlu için yapılan saygı duruşununsaygılı bir şekilde gerçekleştirilmesinden sonra başlayan karşılaşmanın henüz 25. saniyesinde konuk ekip Karabükspor öne geçebilirdi. Kendi ceza alanının yakınlarında yan pas yapmanın yarattığı sorundan doğan gol durumunu Cernat mı kaçırdı, yoksa kaleci Muslera mı kurtardı, bu durum kişilerin bakış açısına veya duygularına göre değişkenlik gösterebilir. Ancak benim kişisel görüşüm böyle durumlarda belirleyici olan topa vuran oyuncunun vuruş kalitesidir. Yine Cernatın bu kez boş kale yerine topu Musleranın ayağına nişanlaması Galatasarayın ilkyarıda geriye düşmesi bir yana iki farklı öne geçmesinin de nedeni oldu. Muslera ile Cernatın arasında yaşanan bu ilginç pozisyonların kaynağı bu iki karşıt oyuncular değildi aslında. Galatasarayın orta alan ile de bağlantılı olan tandem uyumsuzluğu Sarı - Kırmızılıların savunma zincirini kopardı zaman zaman.

\n

G.Sarayda top rakibe geçtiği anda baskı yapacak oyuncu sayısı ikinci ve üçüncü bölgede az. Melo ve ileri uçta da Elmanderin dışında kalan oyuncular top rakibe geçtiğinde oyunu izliyor adeta. Bu da bozulmuş tandemi zor duruma düşürdü. Bozulmuş diyorum çünkü geçen hafta Ebouenin yerini doldurmak için birçok oyuncunun yerini değiştirerek hata yapan Fatih Terim, dün akşamki karşılaşmada da Ujfalusiyi sağa çekmiş, Servete tandemde görev vermişti. Böyle durumlarda birkaç oyuncunun yerini değiştirmektense, tek bir ismi eksikleri de olsa yerinde oynatmak futbolun temel kurallarından biridir.

\n

Fatih Terimin Galatasaray kadrosunun içinden bir sağ bek bulamayacağına inanmak istemiyorum. Terim A2 takımından bulur, gene de tandemi yani Ujfalusi-Semih uyumunu bozmazdı. O zaman da Galatasaray dün, ilkyarıdaki sıkıntıları yaşamazdı. Ne diyelim, ligin genel durumuna baktığımızda lider hocanın da bir bildiği vardır elbette.

\n

Maç öncesinde Galatasaray için kolay görünen ama oyun başladıktan sonra zor geçeceği kesin olan karşılaşmada Cernatın kaçırdıkları ve liderin 2-0 önde olmasına karşın Mustafa Kamil Abitoğlunun kararları mücadeleyi bitirdi bir bakıma. Sonrasında bir antrenman maçı izledik. Terim oyuncu denedi, Emre Çolak şut çalışması yaptı. Mustafa Sarpın kafa golü, kendine kızan Galatasaray yandaşlarını üzdü ancak Barosun Elmandere attırdığı dördüncü gol, aslında 47. dakikada biten maça anlık renk getirdi...

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

TandemsizTakım 27 Ağustos 2012
Futbolun Spartaküs'ü 26 Ağustos 2012
Yakup Durmuş ve Erol Togay 10 Ağustos 2012

Günün Köşe Yazıları