Oğuz Tongsir

Buz Dansı

23 Ocak 2012 Pazartesi
\n\n\n

Önce şikeyle uğraşmaktan başka işlere bakmayan federasyonu kutlayarak(!) başlamak gerekiyor. Gündüzler dururken Eskişehirde, hem de ocak ayında gece maçı oynatmak nasıl bir akıl işidir? Sonra güzel futbol, marka değeri diye sloganlar atıyorsunuz. Futbolcular ayakta durmakta zorlanırken adeta buz pateni yaparken mi futbola katkı sağlayacaksınız? Haydi canım siz de!

\n

Haftalardır farklı kazanan Galatasaray Eskişehirde galibiyet serisini 10a çıkarmak istiyordu ama bunun kolay olmayacağı, Cüneyt Çakırın başlama düdüğünden önce belliydi. Fatih Terim, hem Milan Barosun sakatlığını, hem de Eskişehirdeki kötü futbol koşullarını düşünerek 4-5-1 dizilişiyle çıkarmıştı Galatasarayı. Ama dakikalar geçtikçe Galatasarayın iki pas yaparken bile zorlandığını gözlemledik. Orta sahada Selçuk, Emre Çolak gibi fizik gücü pek yeterli olmayan oyuncular kayboluyor, buna karşın Semih, Melo gibi fiziği yeterli oyuncular ön plana çıkıyordu. Elmander sahada pek varlık gösteremediyse bu onun suçu değil. İsveçli oyuncu orta sahadan yeterli desteği bulamadı. İlk yarıda Galatasaray tek bir gol pozisyonu bulamadı desek yalan olmaz.

\n

İkinci 45 dakikada Fatih Terim bu sene alışıtığımız hamlelerden birini yaptı. Engini çıkarıp Sercanı ikinci forvet olarak sahaya sürdü. Artık beşli orta sahadan vazgeçmişti. Baktı yine olmuyor, bu defa Sabriyi oyundan alıp Yiğit Gökoğlanı soktu. Bu da sonuç vermedi. Aslında bunların hepsi riskti ama gözüken tablo şuydu: Galatasaray bu hamlelere rağmen hücum üstünlüğünü bir türlü ele geçirememişti.

\n

Buna karşın, bu saha şartlarına daha alışık olan Eskişehir eksik bir kadroyla çıkmasına rağmen maça hakim olan taraftı. Orta sahanın ortasını çok koşan Alper ve Hürriyet kontrol ediyor, ev sahibi takım daha çok adamla hücum ediyordu. Özellikle Galatasarayın riskli oynadığı bölümlerde Ersun Yanalın takımı sahaya iyice ağırlığını koymuştu. Ama bir tek eksikleri vardı, o da gol.

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aciz G.Saray 19 Mart 2014
Deplasman Kâbusu 3 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları