Cezaevi - Tutukevi!

02 Mart 2012 Cuma
\n

AKP-Feto Koalisyonu… CHP…

\n

\n\n\n

Güçlü AKP-Feto koalisyonu neden birdenbire sarsıntı geçirdi?

\n

Neden aynı günlerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün süresi 7 yıl olarak saptandı? Cumhurbaşkanlığının süresi sonrasında neden 5+5 olarak düzenlendi?

\n

Bu olaylar ne zaman ortaya çıktı? Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın kanser tanısı ile ilk ameliyatını geçirmesi ile eşzamanlı değil mi?

\n

Sağlıklı, uzun ömür dilediğimiz Başbakanın geleceğinden duyulan kaygının AKP içinde ve AKP-Feto koalisyonunda iktidar kavgasının kıvılcımını çakması bir tesadüf olamaz!

\n

Başbakanın Çankayaya çıkması için, sağlık durumunun daha belirginleşmesi gerekiyordu. Bu nedenle bir de Cumhurbaşkanlığı seçimi sorunu yaratmamak ve zaman kazanmak için Gülün süresi 2014e kadar uzatıldı.

\n

Amaç, 2. ameliyatını da geçiren Erdoğanın durumu izlenip gelecek bekle-gör siyasası ile belirlenecekti. Doğal olarak bu arada AKPde ve AKP-Feto koalisyonunda halifelik kavgası da için için kaynamaya başladı.

\n

Unutmamak gerekir ki Anavatan Partisini tek başına iktidara getiren Turgut Özal başbakanlıktan Çankayaya çıkınca ANAP diye bir parti kaldı mı?

\n

Doğru Yol Partisinin güçlü başbakanı Süleyman Demirel de Çankayaya çıkınca DYP kaybolmadı mı?

\n

AKP-Feto koalisyonundaki kaynamanın özünde Erdoğanın sağlık durumu elverip Çankayaya çıkması durumunda, iş ve çıkar birliğinin geleceğinin kaygıları yatıyor.

\n

***

\n

Olağanüstü tüzük-büzük kurultayları ile yönetilen CHP, haziranda olağan kurultayını toplayacak. CHPnin önünde il ve ilçe örgütlenmelerini tamamlaması için 100 günlük süre var.

\n

CHPnin değişmez hastalığına yenilen pehlivan doymaz adı verilebilir. Oldum olası, bırakın seçimleri yitirmeyi, partiyi barajın altına düşürenler bile hâlâ tüzük büzük kurultaylarından medet umarak, bugünkü yönetime ayak bağı olmayı sürdürüyorlar.

\n

Adamlar 100 m sürat koşusu yaparken, CHP kendi yarattığı koşullar nedeniyle daima 110 engelli koşunca nal topluyor.

\n

Bülent Ecevit döneminde yüzde 40lara çıkan ortanın solundaki oylar önceki seçimde yüzde 20ye düştü. Bu kadar oy nereye gitti? Bu oylar AKPyi yüzde 50lere çıkarmadı mı? Bu oylar neden CHPden koptu? Son seçimde CHPnin oyu yüzde 21den, 26ya çıktı. İyi bir gelişme, ama yeterli mi?

\n

***

\n

Çeşitli dönemlerde seçimlerde nabız yoklamak için değişik kentlerde dolaştım. Din odaklı partilerin seçimlerde izledikleri yöntem basketboldaki adam adama idi. Bu partilerin taşra örgütünün bürolarında üçer kişilik hücrelere tanık olmuştum. Biri parti üyesi, biri teknik, bir de din görevlisi

\n

Büroya gelen telefonla bu üç kişi fırlayıp verilen adrese gidiyorlar. Konu komşunun toplandığı evde, teknisyen beraberinde getirdiği bir videoyu TVye bağlıyor. Videodan parti başkanının yerel koşullara uygun hazırlanmış, az-öz konuşması dinletiliyor. Ardından parti üyesi konuşuyor. Sonunda da din görevlisi, oradaki kişilere dua edip oy için Kuran üzerine ant içiriyordu.

\n

Bu uygulama AKP döneminde video yerine bilgisayara dönüştü. Diyebilirim ki bu partiler Türkiyede her türlü en yeni teknolojiyi büyük bir beceriyle kullanıyorlar. Tabii buna yeşil kart, gıda-deterjan, buzdolabı-çamaşır makinesi dağıtımları da eklendi. Sonuçta, AKP oyların yarısını, CHP çeyreğini aldı.

\n

***

\n

CHPde yeni bir program hazırlanacakmış Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 300-400 sayfalık değil, anlaşılabilir 60-70 sayfalık programın hazırlanmasını istemiş. Bırakın köydeki adamı, hangi seçmen Türkiyede bu programları okuyor?

\n

Yapılacak iş, CHPnin önce TBMM içinde bir gölge kabine kurup her bakanlığın uygulamalarını adım adımizleyip olayları kamuya taşıması olmalıdır.

\n

Sonrasında her il ve ilçede ev ev dolaşarak CHPyi ve ilkelerini adam adama tanıtacak bir örgütlemeye gidilmelidir.

\n

2014, Türkiyenin geleceği için önemli bir yıl olacak. Cumhurbaşkanlığı seçimi Yerel seçimler Belli olmaz 2015te yapılacak genel seçimler de geri çekilip yerel seçimlerle de birleştirilebilir.

\n

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2014e ertelenmesi CHP için bir şanstır. Aynı yıl yapılacak yerel seçimlere CHPnin eski pehlivanları ellerini ayaklarını çektikleri takdirde, 110 engelli değil 100 m sürat koşusu ve adam adama yöntemi ile katılabilir.

\n

AKP-Feto koalisyonundaki sarsıntı, Çankaya ve yerel seçimlere kadar CHPnin önünde önemli bir fırsattır.

\n\n\n

\n\n\n

Adalet Bakanlığına bağlı birimlerinden birinin adı Ceza ve Tevkifevleri (tutukevleri) Genel Müdürlüğüdür. Gereğinde, insanlar önce gözaltına alınırlar. İkinci aşamada, eğer kaçma ya da kanıtları karartma olasılığı varsa tutuklanıptutukevinde konulurlar. Yargılama sonucunda suçlu görüldükleri takdirde cezaevinde cezalarını çekerler.

\n

Tutuklular genel müdürlüğün tevkifevlerinde yargı sonucunu beklerler. Bu süreç ceza değil, bir önlemdir.

\n

Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan, Silivride bırakın tutuklu olmalarını suçları sabit olmuş, cezaları kesilmiş biçimde cezaevi koşullarında yaşatılıyor...

\n

Tutuklu Özkan yaklaşık 3.5 yıldır içeride Balbay önce tutuklandı, aylarca dışarıda kaldı, kaçmadı, kanıtları karartmadı, yeniden tutuklandı. 6 Martta 3. yılını cezaevinde! geçiriyor olacak. Üstelik Balbay, halkın oyuyla milletvekili de seçildi

\n

Üstüne üstlük bir yıldır hücre cezası çektiriliyorlar!

\n\n\n

TFF’de Kasaplık Dönemi!

\n

\n\n\n

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığı sorunu uzun tartışmalar sonucunda çözümlendi. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören kulübüne 103 milyon lira bağışladıktan sonra TFFnin başına seçildi. İlk demeci Kanayan parmağı keseceğiz! oldu.

\n

Yeni TFFnin ilk ulusal karşılaşmasında Slovakyaya 2-1 yenilen takımımızın teknik yöneticisi Abdullah Avcı da oyun sonrasında Kötü yanları kesip atacağız! dedi. Anlaşılan TFFde kasaplık dönemi başlıyor!

\n\n\n

Onları da Kollayalım!

\n

\n\n\n

Bu yıl Türkiye gerçekten karlı bir kış yaşıyor. Yöneticiler kar geliyor aman dikkat uyarısı yapıyorlar. Bazı vatandaşlarımız bu uyarıları dikkate almayınca, ölümcül kazalar yaşanıyor. Uyarı yapan yöneticiler de gerekli önlemleri zamanında almıyorlar ya da alamıyorlar. Bu köşede birkaç kez okurlarımdan kuşlar, sokak köpek ve kedilerini kollama ricasında bulunmuştum. Ekteki resim bu ricamı doğrulamıyor mu?

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları