Ali İsmet Ural

Portakal orda kal

22 Temmuz 2015 Çarşamba

Önce; Fenerbahçe’nin hücum gücü her maç daha da üzerine koyarak artıyor. Taraftara keyif ve
ren şey gol olduğuna göre bu sezon kapalı gişe oynacaklar. Diego-Nani-Sow-Fernandao bireysel kalitelerini takım oyununa dönüştürmeye başladılar. Van Persie de katılınca keyfinden geçilmeyecek bir hücum hattı izleyeceğiz. Yanlız Altan, ısrarla Arjen Robben transferinden bahsediyor ki boşa konuşmaz. İşte bu transfer olursa o gün Vitor Hoca’nın bittiği gündür. Kimi kesse olay olur. Hem medya hem yönetim hem taraftar her hafta tartışacak konu üretir. Kesilen topçu da önce susar sonra rotasyon beklediği gibi olmaz ise çeneyi çalıştırmaya başlar. Bakın, genç Uygar-Stoch-Krasic falan demiyorum bile. Yani Robben için kısaca ‘Portakal orda kal’ diyorum.
Nani hazırlık maçlarında zaman zaman takılır gibi oynuyor ama o da res-mi maçlarda eminim daha ciddi işler yapacak. Ortama ve arkadaşlarına alışma süreci yaşıyor. Onlara sürekli bir şeyler anlatması da bunun göstergesi. Diego’yu fazla yazmaya gerek yok boşa geçen bir sezondan sonra zaten futbolu özlediğini biliyoruz ve sanırım artık ‘Hazır’.! Sow ile Fernandao farklı özellikli 2 golcü. Bir de bunlara alternatif, hem sol açık hem santrafor arkası hem de ileri uç oynama özelliği ile Van Persie... Vay vay vay diyor ve noktayı koyuyorum.
2. bölüm Savunma ve orta saha. Kaleciler birbirinden farksız sanki. Fabiano’ya zaman vermek lazım de-yip bekleyelim. Volkan da belki rekabet ortamından yararlanır kim bilir. Kanat savunmalar sorunsuz. Şener ya da Gökhan farketmez ikisi de iyiler. Ama sol kanatta Hasan Ali, Caner’e göre daha önde gidiyor. Antrenmanlarda iyi olduğu gibi verilen fırsatları iyi kullandı. Ancak, alışma süreci en uzun sürecek pozisyon stoperler olacak sanırım. Kjaer ve Alves öne çıkmış gibi görünse de özellikle Alves’in hata yapma oranını biliyoruz. Kjaer’i de zamanla bozabilir. Bence orta sahada hem savunma hem hücuma destek özellikli 2 isim Josef de Souza ile Topal oynayacak.
Sonuçta hazırlık maçlarının sıklığı Pereira’nın işine yaramış oldu. Bu akşam da Marsilya’yla oynayıp artık ‘gerçek Dünya’ya dönüş yapacaklar. 28 Temmuz Shakhtar, sadece takımın değil taraftarın da sahici maçı olacak.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları