Sorularla

08 Ocak 2009 Perşembe

SORU: İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı RTE arasında nasıl bir benzerlik var?

El cevap: İkisi de seçim yatırımı yapıyor! Olmert, şubat ayında İsraildeki genel seçim için Gazzeye havadan, karadan ve denizden tonlarca bomba gönderiyor; RTE, mart ayında Türkiyede yapılacak yerel seçimler için dört koldan tonlarca kömür ve bulgur yağdırıyor.

Bir soru daha: Olmert ile RTE, bu yatırımlarda sırtını nereye dayıyor, kime güveniyor?

Yanıt: İkisi de sırtını tabii ki Washingtona dayıyor; ABD Başkanı George W. Bush Olmertin asbaşkanı, RTEnin ise esbaşkanı oluyor!

Soru kendiliğinden geliyor: İyi ama topal ördek Bush üç-beş gün sonra gidiyor ve yerine siyahi umut Barack Obama gelmiyor mu?

El cevap: Paranın dini olmadığı gibi emperyalizmin de rengi yoktur. Kayserili nasıl, eşeği boyayıp babasına satıyorsa, küresel efendiler de kullandıkları maşayı değiştirirken boyayıp öyle satıyor.

Başka bir soru: Emperyalizmin Ortadoğudaki eşbaşkanı RTE ve asbaşkanı Olmert iken, RTE Gazzedeki Filistinliler için Ortadoğu turuna niye çıktı?

Soruya sorularla yanıt: RTE geziye çıktı da ne oldu? Filistinlileri yalnız bırakan Araplara barış için hangi planı götürdü de ne yanıt aldı? Kaldı ki Gazzede olanlar Arap despotlarının umurunda mıydı? Mısır, sınır bölgesinde inisiyatifi Türkiyeye bırakır mı? Suudi Arabistan, Amerikanın sözünden çıkar mı? Eşbaşkan RTE, arabuluculuk turu atmaya bu kadar meraklıysa niye İsraile gidip asbaşkan Olmertle görüşmedi?

Son soru: İsrailin Gazzede İslamcı terör örgütü Hamasa karşı başlattığı savaş, uçağa atlayıp kendini yollara vuracak kadar RTEyi sarsmış olabilir mi?

El cevap: Evet, hem öyle bir sarstı ki, Ankarada belediyenin doğalgaz şirketinin sorumsuzluğundan yaşamını yitiren yedi genç için ağzını açamadı!

En son soru: Ankarada İ. Melih Gökçekin müstafi gaz müdürü, ölen gençleri üstleri çıplaktı diye suçlarken ne demek istedi?

Son yanıt: RTE, İstanbulda belediye başkanıyla yanarak can veren kadınların kapısındaki boş şarap şişelerini gösterirken demek istediyse onu söylemek istedi!

Eczaneler ve Teksöz ile Domaç

TÜRKİYEDE ilk kez eczacılar meydanlara döküldü ve Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, sigortalıların serbest eczanelerden ilaç almasını sağlayan sözleşmeyi feshedeceklerini açıkladı. Bu karar, İslamcı AKPnin Sağlık Reformunun fena halde çöktüğünün kanıtıydı. Tıp Kurumu Genel Sekreteri Dr. Ali Rıza Üçerin anlattıkları ise kimlerin enkaz altında kaldığını gösteriyordu:

AKP hükümetinin iftiharla uygulamaya koyduğu Sağlık Reformu’nun en temel ayağı Kamu İlaç Alım Protokolüydü. Bu protokol 14 Aralık 2004’te Maliye Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, İlaç Endüstrisi İşverenleri Sendikası ve Türk Eczacılar Birliği arasında imzalanmıştı. Protokole imza atan taraflar, bu uygulamayla kamunun yıllık 1 katrilyon lira kârı olacağını müjdelerken Maliye Bakanı Kemal Unakıtan hızını alamayarak Kamunun yıllık ilaç maliyeti katrilyonlarca lira. Ben bu kadar çok ilaç alıyorsam, o zaman bir kıyak da isterim demişti. Kıyak Protokolün ardından, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Tuncay Teksöz yasal engele rağmen dünya ilaç devi Pfizer’in Türkiye Sağlık Politikaları Koordinatörlüğü’ne transfer edilmiş, Türk Eczacıları Birliği Başkanı Mehmet Domaç da AKPden seçime sokularak milletvekili yapılmıştı!”

 

Açılım

Selim Sümen: AKP iktidarının Alevi açılımının ilk sonuçları alınıyor: Camisiz Alevi köyü kalmayacak!

Yağmur Deniz

Eurovision’a İngilizce katılıyoruz:

The Düm

Tek Tek!

Clooney

Doğan Kapkıner: Sıkmabaşbayan, Benim kocam George Clooneyden güzel demiş. Kuzguna yavrusu Anka kuşu misali!

Maske

 

Avni Kurtuldu: RTEye göre Karayalçın döneminde Ankara’da maskeyle geziliyormuş. Şimdi ise soyguncu maskesiyle geziliyor!

 

Peşkeş

Ertan Somunkıran: En verimli topraklarımız yabancılara peşkeş çekiliyor. Direklerdeki bayraklar büyürken, vatan küçülüyor!

 

- TRT 6

Kürtleri bölmüş...

“TRT 1 de

Türkleri bölüyor!”



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Nasır mıymış? 5 Şubat 2009
Gladyo 29 Ocak 2009
İse 22 Ocak 2009

Günün Köşe Yazıları