Biten Yalnız Gazetecilik mi?

12 Nisan 2012 Perşembe
\n

\n\n\n

Sonuç olarak AKP iktidarı döneminde gazetecilik fiilen bitti. Kimse kendisini kandırmasın, iktidarın yanında durmak, iyileri göstermek, iktidarın rakiplerini bel altı taktiklerle vurmak gazetecilik değildir. Gazeteci soru sorar, günümüzde soru sormak yok artık...

\n

Can Ataklı Gazetecilik bitti demiş!..

\n

Ben şunu eklemek isterim; gazetecilik bitmez, onu bitirmeye kalkanlar biter!..

\n

Ama son yıllarda gazete sahipleri, gazetelerin yönetiminde etkili olanlar, daha da açığı, çıkarlarının peşindeki sermayedarlardır Türk basınını gülünç ve acınacak duruma sokanlar.

\n

***

\n

Yaşlı bir gazeteci olarak bu gerçeği utanarak görüyorum. Ne dönemlerden geçtik! Bu dönemlerde de zaman zaman gazeteciler türlü zorluklar yaşadı. İktidardakileri kızdırmak soluğu hapishanede almaktı! 1950-60 arasında hapis yatanların adlarını unutmamalıyız.

\n

Ama hiçbir zaman böyle bir durum yaşamadı Türk gazeteciliği... Her dönemde çıkar peşindeki gazeteciler vardı. Ama son on yılda basın adına yaşadıklarımız yürekler acısıdır.

\n

Can Ataklı diyor ki:

\n

AKP döneminde medyanın geldiği noktayı tek cümleyle özetlemem gerekirse şöyle derim: Ahlaki olarak büyük çöküntüye uğradık. Herkes olaya kendi penceresinden bakıyor, intikam duyguları çok yoğun, ahlaki değerlere kimse uymuyor.

\n

***

\n

Yalnız basın mı bitti?

\n

Daha niceler bitiriliyor. Yakında 23 Nisanı kutlayacağız. Ama eskisi gibi olmayacak, 23 Nisan gününün Türk ulusu için ne anlam taşıdığını bilmezlikten gelenler, bu en büyük bayramı bile kuşa çevirdiler! Ardından 19 Mayıs, o da kolu kanadı koparılmış bir gün sayılacak. Asker geçidi yok, günün değerini anlatacak bir devletli de!..

\n

Basın bitti ama, Atatürkün Cumhuriyeti de bitiyor mu?

\n

Damarlarındaki asil kandadır demişti o büyük adam...

\n

Gazetecilik bitmez, Atatürk devrimleri de...

\n

Bunları bitirmeye çalışanların, kendileri biter...

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yağmurda Bir Gün 20 Mart 2014
Seçimlere Doğru 18 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları