Acı İlaç!

13 Nisan 2012 Cuma
\n

\n

Tamamdır! Kararımı verdim: Bu Spahiada iş yok! Gitmeli Çok dikkatli izledim Fenerbahçe-Galatasaray M.P maçını. Yakınındaydım benchin. Oyuncuların ve koçun mimiklerini görebiliyor, vücut dillerinden yayılan mesajları algılayabiliyordum. Okudum maçı. Analizini yaptım. Sentezini yaptım. Ve... Kararım kesin: Bu Spahiadan bir cacık olmaz!

\n

Adam takımı en formsuz oyuncusu Predzice teslim etmiş, koyvermiş gidiyor. Ne bir alan savunması denemesi yaptı tüm maç boyunca ne de doğru dürüst bir oyuncu değişikliği... Bakmayın görüntüsüne. Otorite filan da sıfır! Oyuncular kenarda dalgalarını geçiyorlardı... Göz göze geldim bazılarıyla. İnanın bana: Bitmiş bu iş!

\n

Bu tablo bana Fenerbahçenin Tanjevicli günlerini anımsattı: O zaman da görüntü vardı kenarda ama ses yoktu! Ya da şöyle diyelim: Görüntü de vardı gürültü de ama hepsi palavraydı. Tanjevic saha kenarında hoplayıp zıplardı, saçını başını yolar, sürekli birilerini fırçalardı ama hepsi hikâye. Demode rotasyonuyla takımı olduğundan kötü oynatır, oyuncuları küstürürdü. Sonuç: O yıl hastalanıp yönetimi Ertuğrula bırakmasa, Fenerbahçenin şampiyonluk filan göreceği yoktu

\n

Rastlantıya bakın ki, onun yokluğunda, aynı sezon ulusal takımımız dünya ikincisi oldu. Turgay Demirele sorarsanız her iki başarının da mimari Tanjevictir ama bence Tanjevicin bu iki başarıdaki en büyük katkısı takımın başında ol(a)mayışıdır!

\n

O sezon sonunda Ertuğrul takımı çok iyi yönetti; Fenerbahçe şampiyon oldu. Parsayı Tanjevic topladı Dünya Şampiyonasında Orhun Ene çalıştı, ulusal takım dünya ikincisi oldu. Parsayı yine Tanjevic kaptı...

\n

Şu Tanjevic konusuna döneceğim bir gün. Turgayın basketbol filozofu diye yutturmaya çalıştığı koçun gerçek yüzünü herkese anlatacağım ama bugünkü konumuz Fenerbahçe ve Spahia. Şimdi... Yine diyorum ki: Bu at binicisini üzerinden atarsa şampiyon bile olabilir. Yoksa... Hava cıva! Anımsayanlar vardır belki: Tanjevic hastalanmadan çok önce Fenerbahçeye aynı reçeteyi yazmıştım: Ona maçın oynanacağı salonun yerini ve maç saatini yanlış söyleyin yeter. Şampiyon olursunuz demiştim. Oldular! Dünkü maçı izledikten sonra Spahia için de aynı şeyi söylüyorum: Yol yakınken kurtulun bu adamdan beyler! O zaman... Belki... Şampiyon bile olabilirsiniz!

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorumluluk! 11 Mayıs 2020
Mücbir sebep! 24 Mart 2020
Ergin-Larkin 18 Mayıs 2019

Günün Köşe Yazıları