Hilmi Türkay

Tebrikler F.Bahçe

16 Nisan 2012 Pazartesi
\n

\n\n\n

Hafta başı Süper Final kuraları çekiliyor, spor kamuoyu meraklı bir bekleyiş içerisinde. A ile B, C ile D eşleşiyor. Aynı günün gecesi ilk dört sırayı paylaşan takımlarımızın (G.Saray, Fenerbahçe, Trabzonspor, Beşiktaş) teknik direktörleri canlı yayında bir araya geliyor. Acaba hangisi bir diğerine eleştiride bulunacak? Böyle düşünenler mutlaka olmuştur. Ama yanıldılar, dörtlü son derece samimi bir havada hatta düşman çatlatırcasına birbirleriyle söyleşti, yeri geldi birbirlerine destek verdi, fikir alışverişinde bulundu. Futbolumuz için bu çok güzel ve örnek teşkil edebilecek bir görüntüydü. Her biri ilerisi için umut dolu sözler sarf etti. Yeri geldi eleştiri de yaptılar. Bana göre haklıydılar. Fatih Terimin konuşmalarının arasından çıkartıp aldığım, daha doğrusu dikkatimi çeken bir sözü vardı ki uyarıcı niteliğindeydi: İçimizdeki bazı insanlar bulunduğu kulübü kullanıyor, vereceği varsa tamam ama almayı düşünenler çoğunlukta. Bunlardan acilen kurtulmak lazım, çünkü zararları büyük oluyor.

\n

Bir gün sonra Sadri Şener ortaya çıkıyor. Kullandığı ifade aynen şöyle: Ben İstanbula gitmeyeceğim, onlar da Trabzona gelmesinler. Geldiler neler oldu gördük. Aradan çok geçmeden aynı kulübün yöneticisi olan Nevzat Şakar açıklama yapıyor: Yönetim olarak İstanbuldayız. Maçtan üç gün önce, Trabzonspor Divan Kurulu Cumhurbaşkanına, Başbakana ve 67 siyaset, spor adamına mektup gönderiyor. Mektubun özeti şu: Kupamızı istiyoruz. Olmadı, FIFAya, UEFAya gideceğiz.

\n

Toplum psikolojimiz bozukken Trabzonun yaptıklarına bakın. Tamamen sanki bunu bilinçli ve de ortamı germek için yapıyorlar. Bana göre Sadri Şener olayların baş aktörü. İki kulüp düne kadar dostken şimdi düşman oldu. Neden? Taraftarlar birbirlerini gördükleri yerde kavga ediyor. Sayın Şener ne yapmak istiyorsunuz? Bir kupadır tutturdunuz gidiyorsunuz. Fenerbahçe bu kupayı hak etmedi mi? Fenerbahçeyle alıp veremediğiniz nedir? Unutmayın Aziz Yıldırımın size yaptığı iyilikleri. Zor günlerde imdadınıza yetişen o değil miydi? Bunları tek tek sıralamak istemiyorum. Belki gün gelir Fenerbahçe başkanı sıralar. Trabzon sahasında bir takımla oynuyor, Fenerbahçeye, başkanına küfürler yağıyor. Medya yazıyor,abartı oluyor. Tribünlerden bıçak atılıyor. Volkan eldivenin içinden çıkarmış diyorsunuz. Yapmayın, etmeyin. Dışınızla içiniz yanıltıyor insanları. Ama böyle olmamalısınız.. Çünkü siz saygın bir kulübün başkanısınız!..

\n

Olağanüstü bir tempo

\n

Maça gelirken kafamda soru işaretleri vardı. Birincisi F.Bahçenin kapanarak oynadığı oyun. İkincisi kupa maçındaki 120 dakika yorgunluğu. Trabzona karşı mücadele eden futbolcular doğrusu beni şaşırttı. İlk 45 dakikalık bölümde Sarı - Lacivertliler rakibine neredeyse top göstermedi. Gereksiz yere top çevirmezsen, geriye değil de kanatları kullanıp ileriye oynamayı denersen sıkıntı büyük ölçüde giderilmiş olur. F.Bahçe bunların hepsini dün gece yaptı. Geride fazla top tutmadı. Ayağına topu alan hep ileriye oynadı. Emre, Cristian, eski günlerine dönüş sinyali veren Gökhan Gönül maç içinde artıları çok fazla olan futbolculardı. Alexi unutmadım. O zaten takımın her maçta maestrosu. Halilin vuruşunda top Volkanın ellerine değmedi. Bülent Hoca korneri gösterdi. Gökhanın net pozisyonunda yardımcı hakem Eyisoy bayrağını çekti. Bana göre bu bayrağıyla bir golü önledi. Trabzon tarafından hiç ışık almadım, sanki Süper Final maçı oynadıklarının farkında değillerdi. Şenol Güneşin kenardan verdiği taktiklerin hiçbiri sahadaki oyuncularına yansımadı. Cristianın golüne gelince; o bu tarz golleri hep atıyor. Şaşırmadım. Sowun attığı ikinci golün 61. dakikaya denk gelmesi iki kulübün gergin hava yaşadığı şu günlerde ilginç bir tesadüf oldu. İkinci bölümde F.Bahçe maçı yine isteyen taraftı. Bu kadar yüksek performansla oynayan F.Bahçeyi aylardır görmedim. Futbol oynayarak kazanmanın keyfi daha başka oluyor. Tebrikler F.Bahçe.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yanlış karar! 23 Nisan 2024
Yazık oldu! 19 Nisan 2024
Uyanış 15 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları