Kadın olarak susmuyoruz!

02 Ağustos 2015 Pazar

Ciddiye almamak gerekir diye düşünenler var elbet! Gündem değiştirmek için sık sık böyle laflar ettiğine inananlar... Olabilir...
Öyleyse Efsa’nın bana yolladığı şu resimle yetinin:
Ancak ben Meclis’te Arınç’ın kadın milletvekilini susturmak için söylediği “Sus, bir kadın olarak sus” sözünü 13 yıldır iktidarda olan bir zihniyetin dışavurumu olarak gördüğümden şunları eklemek istiyorum:
Sizin bencil, pis politikalarınıza alet olmamak için kadınlar olarak biz susmayacağız.
Bu ülkede silahlar susuncaya dek biz susmayacağız. Silahlar susup barış dili konuşuluncaya dek haykırmayı sürdüreceğiz.
Gençleri birbirlerine vurdurmaya, şiddeti tırmandırmaya, daha çok, daha çok silahlanmaya yöneldikçe siz, biz kadın olarak susmayacağız.
Sizin karar verdiğiniz savaşlarda bizim çocuklarımız öldüğünden, savaşın bedelini en çok biz ödediğimizden, savaşla birlikte ölümü, acıyı, yası, tecavüzü, göçü, yokluğu, yoksulluğu en çok biz çektiğimizden susmayacağız!
Namus, ahlak diye diye, öldürmeyi, işkence etmeyi, taciz etmeyi, tecavüz etmeyi, kurşunlamayı, satırla doğramayı, boğup nehre atmayı, başını taşla ezmeyi, dövmeyi, yumruklamayı, yaralamayı, sakat bırakmayı, hakaret etmeyi marifet saydıkça siz, biz kadın olarak susmayacağız.
Karakolda polisleriniz, sokaklarda TOMA’larınız, duruşmalarda hâkimleriniz “tahrikti”, “iyi haldi”, “ama o da kuyruk sallamasaydı”, “evinden çıkmasaydı” gibi gerekçelerle gerçek suçluları gizlediği sürece, biz kadın olarak susmayacağız.
Çocuklarımızı, kızlarımızı ve oğullarımızı, ormanlarımızı, doğamızı sizin ve sizin gibilerin gözü doymazların iştahlarına, yalanlarına ve talanlarına terk etmemek için kadın olarak susmayacağız...
Cinsiyetçi söylemlerinize, şiddeti savunmanıza, kadın-erkek eşitliğine inanmamanıza, kaba güçten, silahlardan, bombalardan medet ummanıza karşın sizden korkmuyoruz. Susmuyoruz. Susmayacağız.
Yaşamın hiçbir alanında, hele hele Meclis’te hiç susmayacağız!  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları