Arif Kızılyalın

Yetmez ama evet!

03 Ağustos 2015 Pazartesi

Galatasaray için iyi bir test maçıydı dünkü İnter karşılaşması. Aslıda ihtiyaç da var bu tip bir deneme maçlarına. Hele yurt dışı kampları sırasında halı sahadan bozma statlarda gayrı nizami karşılaşmalara çıkmışsanız, doğru dürüst sınayamazsınız takımınızı. .
Öncelikle 1-0’lık galibiyetin önemine dikkat çekmekte fayda var, büyük moral oldu; takımın en azından fiziksel açıdan iyi bir temmuz geçirdiği belgelendi. Ancak dünün en iyilerinden birinin Muslera olması, endişe verici. Yani, geçen yıllarda olduğu gibi, “gemiyi kurtaran kaptan” rolündeydi Ama önündeki defans hattı için aynı şeyleri söylemek güç. Sabri, galiba eleştirilerden olsa gerek geriye gitmiş, öyle ki, Tarık, görev aldığı süre içinde, daha enerjik bir görüntü çizdi sağ çizgide. Keza, savunmanın göbeği güven vermedi. Hakan-Chedjou ikilisine iyileşip sahalara dönmesi halinde Semih ile Koray’ı da ekleseniz bile bu bölge oyuna top sokamıyor. Sol çizgi, Teles, Carole ve Olcan ile geçen yılın bir ‘tık’ önünde.
Orta alan için yapılacak yorum, “ofansta eyvallah, defansta eyvah!’ Bilal harika paslar atıp, forvetteki arkadaşlarını pozisyona sokabilecek bir görüntü çizdi. Topsuz oyunda yavaş kalan Podolski biraz hızlanırsa, Bilal’le kuracağı iletişim sayesinde çok gol atar, Selçuk’un da Bilal’le iyi bir ikili olduğunu söyleyebiliriz ama Melo’nun yokluğu bariz biçimde hissediliyor; yırtıcı adam yok. Bu bölge için Emre, Jem Paul ya da İspanyol Rodriguez ne denli verimli olur kestirmek güç.
Hücum bölgesine gelirsek; Burak’ın kaldığı yerden devam ettiği söylenebilir, keza golde klasını konuşturan Sneijder de kilolu görüntüsüne karşın daha güçlü gibi. Podolski ile müthiş anlaşıyorlar. Bu üçlünün sürekli oynayacağını düşünürsek, dün gece forma giyenlerden sadece Sinan Gümüş zorlar gibi duruyor bu isimleri; ama oyuna ıslıklanarak giren Sercan ile iyice ağırlaşan Umut, forvet hattı için ‘umut’ değiller.
İnter’e gelince; klasik Mancini takımı. Hazırlık maçında bile gol yememeyi ön planda tuttular.
Uzun lafın kısası, G.Saray iyi çalışmış, bıraktığı yerden lige devam eder ama Şampiyonlar Ligi’ne bu sağ bek-ön libero-alternatifsiz forvet ile giderse ne yapar bilinmez!



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Huzur’u ararken! 27 Mart 2024
Güvenlik kurulu! 19 Mart 2024

Günün Köşe Yazıları