Mehmet Özgül

Sinyaller olumsuz

03 Ağustos 2015 Pazartesi

Mevcut oyuncu grubu içinde bu kadroya katkı yapabilecek oyuncular Semih, Melo, Hamit, Carole ve belki de Emre ve Umut olabilir. Rodriguez’in Deportivo’da iki maçını izledim. Dörtlü ortasahanın ortasında ve iki kenarında da oynadı. Net fikir vermese de pek gözüm tutmadı. Bakacağız. Carole’i da Troyes’da ligin son iki maçında izledim. Bazı eksikliliklerini Şampiyonluğu garantilemiş olmanın rehavetine bağladım. Savunması fena değil ama asist ve gol istatistikleri kötü.
İnter karşısına çıkan takım eksikler dikkate alınınca bence şu an için ideal kadro. Şampiyonlar Ligi’nde ne yapar derseniz açıkçası şansımızın yüksek sayılmaz. Kadrodaki oyuncuların özelliklerine göre en akılcı diziliş rakiplere göre İnter karşısında olduğu gibi 4-2-3-1 ya da bence 4-1-3-2 şeklinde olacaktır. Galatasaray İnter’e oranla daha ideale yakın kadroya ile oynamasına rağmen ilk çeyrekte daha bilinçli atak yapan İtalyan ekibi oldu. Bu süreçte savunma arası pasta Hakan-Chedjou ikilisi tek hatta kalınca net gol pozisyonu verildi. Göbekteki bu ikili iyi sinyaller vermedi. Bilal top kullanmada başarılı olurken savunma anlamında eksik kaldı. Selçuk ile beraber genel olarak göbekteki sıkıntıya çanak tuttular. Hücum anlamında gol bölgesine çok oyuncu girmemesi ve kenar topların isabetsizliği ve çabuk atağa çıkamamak dikkat çekti.
İkinci yarının başında Bilal-Emre değişikliğinden sonra Galatasaray Podolski’nin pasında Sneijder ile öne geçti. Bu dakikaya kadar Muslera kalesine duvar örerken Samir kapattığı köşeden golü yedi.
Son yarım saatte Yasin-Sinan, Alex-Olcan, Sabri-Tarık ile yer değiştirdi. Oyun ve skor tabiidir ki ölçü değil. Sinyaller kötü ama katılımlar ile ligin havası başka olacaktır..  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorunlar yumağı 13 Şubat 2017
Riekerink’in şapkası 5 Şubat 2017
G.Saray’a hüsran! 22 Ocak 2017

Günün Köşe Yazıları