Arif Kızılyalın

Başbakan'ın bitmeyen öfkesi

21 Nisan 2012 Cumartesi

Tarih 15 Ocak 2011. Türk Telekom Arena Stadının açılışı için Galatasaray ile Ajax karşı karşıya geliyor. O sırada dönemin TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Acz içindeki G.Saray Başkanı bize gelip stadımızı yapın demese, bu stat bitmezdideyince, öfke başlıyor. Tam o sırada adı anons edilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da protestoedilenler grubuna katılıyor ve onur konuğu olduğu stadın açılış maçını izlemeden şeref tribününü terk ediyor.

İşte o tarihten bu yana G.Sarayın Başbakanlık makamı ile işleri hiç iyi gitmedi. O dönemin başkanı Adnan Polat ile son 1 yılın başkanı Ünal Aysal, deflarca ricadabulunmalarına karşın 5 dakikalık bir randevu bile alamadılar Başbakan Recep Tayyip Erdoğandan. Araya hatırlıpartililer girdi, hatta Zafer Çağlayan gibi kabinenin önemli bakanları aracı oldu, ama Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geri adım atmadı, Daha zamanı vardiyerek G.Saray camiasından gelen tüm istekleri geri çevirdi. Ve Başbakan bu süre içinde, tüm kulüplerin başkanlarıyla görüştü. Hatta geçenlerde Fenerbahçe taraftar gruplarının liderlerini de kabul etti, Beşiktaş Kulübünün yeni başkanı Fikret Ormanla Çin gezisi sırasında yarım saat görüştü. G.Saray camiası, bu durumu sıkıntıile karşılarken Ünal Aysalın son olarak işadamları aracılığıyla yaptığı resmi olmayan görüşmetalebi de kabul görmedi.

Stat işi tehlikede

G.Saray Başkanı Ünal Aysalın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme konusundaki ısrarının nedeni ise Türk Telekom Arena Stadında bir türlü tamamlanamayan eksiklikler. Henüz devri tam yapılamadığı için G.Saray Kulübü stadın hayatieksiklerini çözemiyor. En basitinden stadın dış cephe boyasını bile yasalara takıldığıiçin yaptıramayan kulüp, çıplak beton görüntüsündeki localara da müdahalede bulunamıyor. Yine stadın metro bağlantısındaki sıkıntı aşılmış değil. Cendere yolu bağlantısı da yapılamadığı için maç günleri Maslak ve Tem otoyolunda büyük tıkanıklıklar yaşanıyor. Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Bu gidişle Telekomdan kovulursak da kimse şaşırmasın. Önümüzdeki sezon Beşiktaş maçlarını burada oynar, bize de Halkalı yolu gözükürdiyerek durumun ciddiyetini ortaya koydu. Şimdi G.Saray camiası, 2 yıl önceki ıslıklı protestoolayının unutulması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğanındavetinidolayısıyla da Başbakanlık affını bekliyor. Bu affın önümüzdeki günlerde gerçekleşeceği öğrenildi.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024
Kimin bayramı? 10 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları