Duvar Yazıları

AKP kalemşörleri safları sıklaştırdı

05 Ağustos 2015 Çarşamba

Kızgınlar, sinirleri de bozuk. Muhtemelen tuttukları “saf”ın, özellikle 17-25 Aralık sürecinin ardından içinde bulunduğu “çürümenin-çözülmenin” farkındalar. Ama “saf”ları o kadar sıklaştırmışlar ki hep “alçak” sesle konuşuyorlar. Misal Ali Bayramoğlu ve tabii Etyen Mahçupyan. Marketing Türkiye’ye söyleşi vermişti Bayramoğlu ve kendisini koruyanın “28 Şubat mazisi” olduğunu söylüyordu. Kendisine yöneltilen “Erdoğan’ın uçağına bindiğinde neden yolsuzluk iddialarını sormuyorsun, niye patronunun işlerini övüyorsun” sorularını ise geçiştiriyordu. Bir süre önce Doğan Akın T24’te Bayramoğlu’nu eleştiren bir yazı yazmış, buna ilk yanıt Mahçupyan’dan gelmişti. Mahçupyan T24’te de yayımlanan “Sizin masallarınız, bizim hikâyemiz” başlıklı yazıda, Bayramoğlu hakkında “bir karalama” olduğunu iddia edip yazının “nefretin kuluçka döneminin epeyce uzun sürebildiğini gösteren bir makale” olduğunu ileri sürdü. Akın “işte sizin hikâyeniz öyle pis, öyle semiz” diye yazısını devam ettirince dün Bayramoğlu yanıt verdi. Özellikle patronu Albayraklar’ı övdüğü kısımla ilgili kısım bir nevi itiraftı:

“Evet o yazı yazılmıştır, ama o anı temsil eder, genel tavrı değil. Arşivler orada duruyor. Peki hangi koşullarda ve niye yazıldı o yazı? Çünkü Somali’de fakirlik, sefalet ve dünyanın buna dair duyarsızlığı karşısında hiçbir yerde yaşamadığım şoku yaşadım. Bir ara bir hastane gördüm. Çöldeki bir vaha gibiydi. İçi doktor ve hemşire dolu. Kim yaptı sorusuna aldığım yanıt, Albayraklar, yani Yeni Şafak’ın patronları oldu. Bunu Doğan Akın gibi kötüye kullanacak dar kafalılar olduğunu bildiğim halde köşeme taşıdım.”

Kafa darlığı ile konjonktürel genişlik arasında salınan yazıya devam edeceğini de müjdeledi.

Dünün bir diğer ilginç çıkışı ise Taraf’ta oldu. Gazetenin patronu Başar Arslan ile eski yayın yönetmeni Oral Çalışlar hakkında bazı iddialarda bulundu. Çalışlar’ın “ Ciddiye almadığı iddiaları” şimdilik biz de yazmıyoruz. Ancak konu “Kozmik...”

En acı yazı

En acı yazı AKP kalemşörleri safları sıklaştırdı Balyoz davasında kumpas soruşturmasında tutuklanan Mehmet Baransu, eşinin düşük yaptığını Taraf gazetesindeki köşesinden dün şöyle duyurdu:

“Hayatımın en zor yazısı. Hücre, duvarlar üzerime üzerime geliyor. Başardınız, canımı acıtmayı başardınız. Mutlu olabilirsiniz. Anne karnındaki bebekten de intikam aldınız. O artık yok. Aşırı stres, eşime ve bize yaşattıklarınız sonucu, çocuğumuzu kaybettik. Daha dünyaya gözlerini açmadan, isimsiz bir bebeği, elbirliğiyle anne karnında öldürdünüz.”

Vekillerin şiir savaşları

AKP’nin uyuyan milletvekili Uğur Işılak koalisyon şiiri yazdı.

“Her kafadan ses geliyor yine... Olur olmaz yükseliyor tansiyon... Herkes önce dönüp baksın kendine...

Hareketler ofsayt, sözler sansasyon...

Bu kafayla kurulamaz koalisyon”

Sen uyanınca...

13 yıllık uykundan uyanıp ayıldığında

Adaletsiz, hukuksuz yılları hatırladığında

Gezi’nin hesabı sorulduğunda 17/25 Aralık sorgulandığında

Siyasette dini kullanmadığında İnsanları ayırmadan kucakladığında

Yolsuzluk yapılmadığında

İnandığını yapıp, yaptığına inandığında

Demokrasiyi anladığında

“Kul hakkı nedir”i yanıtladığında Kıblen saray olmadığında

Derin uykularından uyanınca Neden olmasın?

 

Velhasıl kardeşim,

Sen iyi düşün, güzel şeyler dile Şiir yaz, şarkı söyle, koalisyon belki olur

Ama olmaz ise, neden diye uyanmalısın...

Aşağıdaki başlıkla yeni bir şiir yazmalısın

“Sarayın duvarları kalın olur, halkın sesini duymazsın” Bu kafa ile koalisyon kuramazsın...



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Gargaraya getirmek 28 Haziran 2016

Günün Köşe Yazıları