Ka-z (ouros) Lauskas!

25 Mayıs 2012 Cuma
\n

\n\n\n

Bitmiş bu Efes! Yok, hayır... İşi bitmiş değil. İçi bitmiş, ruhu gitmiş. Yoksa.. Turun son maçını kazanıp Banviti eleyebilir ve final serisinde yılın flaş takımı Beşiktaş Milangaza üstünlük sağlayarak şampiyon bile olabilir. Yani.. Şampiyon olur da.. Adam olmaz bu Efes!

\n

Özetleyelim: O Engin Özerhun orada durdukça, Efesten ne köy olur ne de antik kent. 40 milyon Avroya kurulan takım böyle mi olur yahu? Üstelik.. Bu adamların çoğu üç yıllık kontrata bağlanmış. Hani yani.. Bu kulübü batırmak için ne yaparsın?deseler; İşte ancak bu kadarı yapılır... Patron(lar) bunu görmezler mi? Elbette ki görüyorlar ve biliyorlardır ama.. Bu işin içinde başka işler vardır belki.. Yoksa.. Koskoca Anadolu Grubunu yönetenler, küçücük bir kulübünarpalıkolarak kullanılmasına izin verirler mi?

\n

Neyse! Bunlar derin konular. Biz başlıktaki Kazlauskas - Zouros karışımı benzetmemizin nedenine gelelim. Geçen hafta CSKA Moskovanın, koçu Kazlauskasın yaptığı seri hatalar sonucu final maçını nasıl yitirdiğini anlatmıştım. Bu çarşamba günü ise Efes - Banvit maçında Yunanlı koç Zouros aynı şeyleri yaptı: Kazanan takımı kurcaladı ve momentumu kaybetti. Son periyoda 14 sayı farkla girince maçı kazandım zannedip, Kerem Tunçeriyi de kazanmayagitti. Baskıcı beşi bozup, kaymakçılara yer verdi. Savanovici bu ince hesaplar içerisinde kenarda unutunca, omuzları düşmüş Banviti kendine getirdi. Bu arada Orhun Ene de canlandı. Alan savunmasına asıldı, sakat İzzeti sahaya sürdü ve.. İşi son topa getirdi...

\n

Evet! Son topta hakem üçlük atışı veremedi. Eğer doğru düdüğü çalabilse, yüzde 84.2 olasılıkla (Kerem Tunçerinin serbest atış ortalaması) maç uzatmaya gidecekti. Olmadı. Banvit maçı kazandı. İyi de.. Maçı oraya hakemler mi getirdi? Engin Özerhundan aldığı gazla hakemlere saldırmayı alışkanlık edinen Zouros, (zuros okunur ve okunduğu gibi anlaşılabilir) işi gücü bırakıp sağa sola küfürler yağdırırken maçın kontrolünü de kaybediverdi. Şimdi.. Özerhun ve saz arkadaşları, büyük bir olasılıkla, suçu hakemin çalamadığı son düdüğe yükleyip, Federasyon üzerinde baskı kurmaya çalışacaklar. Biliyorum çünkü biz bu filmi daha önce çok izledik: Tuncay bey kulübü kapatacaktehdidiyle Turgay Demirelin karşısına dikilecekler ve.. Bakalım.. Göreceğiz...

\n

Bak Engin! Biz şurada üç beş kişiyiz. Birbirimizi biliriz. Bizler, hepimiz, senin hakem kararlarına bu kadar büyük tepki göstermenin nedenlerini de çok iyi biliyoruz. Yani.. Ağlama boş yere. Yemezler! Ayrıca.. Haksız da sayılmazsın çünkü böyledir bu işler: Bir kez komploya katılırsan, her öküzün altında bir buzağı ararsın. Bir kez bir hakemi etki altına aldıysan, her hakemin etki altına alındığını düşünürsün. Bu nedenle.. Bence.. Sus ve otur oturduğun yerde sevgili dostum. Bilirsin: Pandoranın kutusu bir kez açılırsa bir daha asla kapanmaz ve.. İçindeki bütün pislikler ortaya dökülür! Yani... Lütfen.. Uslu dur ve.. Açtırma kutuyu!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorumluluk! 11 Mayıs 2020
Mücbir sebep! 24 Mart 2020
Ergin-Larkin 18 Mayıs 2019

Günün Köşe Yazıları