Ali İsmet Ural

Takım olmak..!

15 Ağustos 2015 Cumartesi

Dün gecenin neresinden tutalım bilemedim. 11 hazırlık 2 de resmi maç yaparak bu karşılaşmaya çıkan transfer kralı bu ekibin hala bir takım eksiklerini görmek kafa karıştırıyor. Ama hücum gücü bu kadar yüksek kalitede olan bir takımın da her an gol atabileceğini hissetmek taraftarı ayrı heyecanlandırıyor.
Ne olursa olsun açılış maçları zor geçer. Es Es 4 oyuncusunu kadro dışı bırakmış sahaya kafalar karışık çıksa da orta sahayı kalabalık tutarak F.Bahçe’yi 45 dakika durdurdu. Ama diyorum ya her an gol atabilecek bir F.Bahçe vardı karşılarında. 45 dakika dayanıp uzatmada 2 gol F.Bahçe’nin hücum kalitesine örnektir. Kadıköy’de bir çok takım F.Bahçe’ye karşı bu mantıkla oynayacak ama göreceksiniz bu tür maçlar da her şey bir gole bakacak.
Şimdi gelelim madalyonun diğer yüzüne. F.Bahçe hala takım değil. Akıcı futbol bir türlü gerçekleşemiyor. Durarak oynayınca da Nani veya Diego’nun bireysel futbolu şart oluyor. Meireles bu takımın ancak yedeği olur. Hemen her pozisyonda eksik kalınca kendini bırakması çok sırıtıyor. Gecenin iyisi De Souza onun açıklarını kapatmaktan şişti. Diego sol kanat oynayamadığı için daha çok orta kulvarı tercih ederek oynuyor. O zaman da Sow-Fernandao ikilisi pozisyona girmekte zorlanıyor. Tüm bu handikapların arkası da bence Pereira. Hala ideal oyun sistemini oturtamaması garip. Sürekli notlar alıyor, yazıyor çiziyor ama 12-13 maç oynadı bu takım. Atromitos Avrupa için son durak. Transferler Avrupa için yapıldı. Yoksa bu kadro zaten ligi en kötü 2. bitirir.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları