Ahlat gazetesi

17 Ağustos 2015 Pazartesi

Tarihi ve kültürü açısından önemi pek bilinmeyen Ahlat, Oğuz Türklerinin Anadolu’da ilk yerleştiği yerlerden biridir.
Ahlat Kültür Vakfı’nın çıkardığı “Ahlat” gazetesi, yürüttüğü uygar yayın çizgisiyle işte bu değerbilmezliğe karşı 1993’ten beri direniyor.
Ahlat Kültür Vakfı’nın Kurucu Başkanı İlhami Nalbantoğlu, bilgisunar ortamından da yayın yapan Ahlat gazetesinin yalnızca yurtta değil, tüm dünyada izlendiğini belirtiyor:
Gazetemizin yayın hayatına başladığı tarihten günümüze kadar geçen bu 22 yıllık süre içinde büyük mesafeler kat edildi. Ahlat adı, tarihi misyonuna yakışır bir biçimde evrensel bir boyut kazandı. Okuyucu kitlesi ile bir köprü kuruldu, karşılıklı bir iletişim ortamı yaratıldı.”
Anadolu’nun üzerine bir karanlık şal örtülürken Ahlat gazetesi ve benzeri yayınlar birer çoban ateşi gibi çevresini aydınlatmaya devam ediyor.

Seçime giderken
Ankara’daki gelişmelerin ve gelişecek olanların genel değerlendirmesi:
Kendi kendine sistemi değiştirdiğini ilan eden saraydaki, erken seçime giderken AKP’liler dışında bir siyasinin hükümette yer almasını istemiyor. Dolayısıyla Meclis’teki partilerden temsilcilerin yer alacağı bir seçim hükümetinin kurulması beklenmiyor.
Bugün Davutoğlu ile görüşecek olan MHP, erken seçim kararını saraydakine verdirmek istiyor.
MHP ile görüşmeden de bir sonuç alınamayınca Davutoğlu bir azınlık hükümeti kurabilir. Büyük olasılıkla, güvenoyu alamayacağı şimdiden belli bu azınlık hükümeti ile seçime gidilecek.

Yine önseçim
Saraydakinin erken seçim oyununa çerez yapılan CHP’de Kılıçdaroğlu yönetimine karşı kılıçlar bileniyor. Ancak erken seçim öncesi bir kurultayın toplanması söz konusu değil.
Tüzük gereği, erken seçim öncesi CHP yine önseçim yapmak zorunda.
CHP’nin önseçimden kurtulabilmesi, bir tüzük kurultayı toplamasına ya da Meclis’ten erken seçim öncesi önseçim yapılmamasına ilişkin bir düzenleme çıkarılmasına bağlı.
Her iki olasılığın da gerçekleşmesi zor, bu yüzden CHP için yine önseçim zorunlu...

Çin’e dikkat
Türk-Çin İpek Yolu Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Derneği Gençlik Kolu Başkanı Tayfun Angın, gerginlikler yaşadığımız Çin ile ilişkiler konusunda duyarlı olunması konusunda uyarılarda bulunuyor:
10 yıl gibi kısa bir sürede Çin, en büyük 3. büyük ticari ortağımız oldu. 810 milyon dolarlık raylı vagon fabrikası, Adana’daki 10 milyon dolarlık yem fabrikası gibi önemli yatırımlar, ülkemizdeki istihdam rakamlarına Çin’in pozitif etkisine birer örnek. Çin ile aramızdaki müteahhitlik anlaşmaları 10 milyar dolara yaklaştı. Dünyanın en büyük ihracat ülkesi olan Çin, ülkemizden ciddi oranda mal ve hizmet ithalatı için TÜÇİ- DER gibi derneklerle iletişime geçmiş durumda.
Özetle: Türkiye için Çin, önyargılardan arınmış, gelişime açık verimli bir işbirliğinin adresidir.

Çarın yaptığı
Saraydakinin kankası, Rusya çarı Putin, Batılı ülkelerce Rus banka ve petrol şirketlerine yönelik yaptırımlara karşılık tonlarca gıdayı yaktırır, buldozerlerle ezdirirken...
Dünyada yaklaşık 900 milyon insan aç!
1 milyar insan yetersiz besleniyor. 2 milyar kişi demir ve çinko yetersizliği çekiyor. Yılda 450 bin çocuk çinko yetersizliğine bağlı hastalıklardan, her dakikada bir, 6 çocuk mikrobesin eksikliğinden ölüyor. 165 milyon çocuk, yetersiz beslenmeden dolayı fiziksel ve mental potansiyellerine erişemiyor.
Ağır kansızlık nedeniyle her yıl 50 binden fazla anne de doğum sırasında yaşamını yitiriyor.
Bilmem anlatabildim mi?  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Şamar örnekleri 6 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları