Hangisi Doğru?

11 Haziran 2012 Pazartesi

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan (24 Ağustos 2010- Show TV): Biz siyasi iktidar olarak, siyasi hükümet olarak hiçbir zaman bir terör örgütüyle veya temsilcileriyle masaya oturup görüşme yapmayız. Böyle bir şeyimiz bizim asla olmamıştır, yoktur, olamaz da. Şu veya bu şekilde çeşitli kurumlarıyla bu tür bazı münasebetler gerekirse devlet onu kendisi yapar. Mesela, devletin istihbarat kurumu vardır. Bu bir istihbari görevdir, bazı kilitleri açmak içindir. Bunları yapar ama hiçbir zaman siyasi irade kalkıp da muhatap alıp masaya asla oturmaz, böyle bir şey olamaz. Böyle bir şeyi kimse bize yıkamaz. Böyle bir şeyi ne ben, ne arkadaşlarım, ne benim bilgim dahilinde siyasi iradeden hiçbir kimse bugüne kadar yapmamıştır, yapamaz.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan (6 Haziran 2012 - ATV): MİT Müsteşarımızın Başbakanlıkın iznine tabi olmasına rağmen bazı gazetelerde çıkan haberler sebebiyle şüpheli sıfatıyla çağrılması üzerine başlayan bir süreç... Tabii bu gerçekten kabul edilebilir bir yaklaşım tarzı değildir. Olay bazı gazetelerde çıktığı gibi, Yok Osloda şu olmuş, bu olmuş bunlarsa bir defa benim müsteşarım, yanında giden arkadaşları, kimseye böyle bir taviz vermek, yazı vermek, böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Orada konuşulanları eğer yazılı ifadeler, veyahut da bölücü terör örgütlerinin yayın organlarında çıkmış olan haberleri kalkıp da müsteşarıma yıkmaya kalkarsanız, onun üzerinden müsteşarımı yargılarsanız bunu bizim kabul etmemiz hiç mümkün değil. Burada da böyle olunca bu iyice çizmeyi aşan bir şey oldu. Eğer bir Başbakan olarak direkt bana bağlı olan müsteşarıma ben sahip çıkmazsam, çünkü ona talimatı veren benim, ha eğer alacaksanız o zaman beni alın.

Her iki konuşmadan çıkan sonuç:

Asla görüşmedim, sorumsuzum; görüşme talimatı verdim, sorumluyum!

Tasfiyeden Kapalı

 

 

Ruhunu teslim etmiş olan Türk-İş konuşabiliyormuş meğer. Geçenlerde Türk-İş yönetimi bir açıklama yaparak CHP lideri Kılıçdaroğluna yüklendi:

CHP liderinin TBMM kürsüsünden Türk-İşin kapatılmasınıistemesi, demokrasi tarihimize ve CHP tarihine kara bir leke olarak geçecektir.

Ne demiş Kılıçdaroğlu?

Türk-İşin internet sitesine girdim, Hava-İş greviyle ilgili bir şey var mı diye. Baktım hiçbir şey yok. Bence artık orayı kapatsınlar.

Türk-İş niye tepki veriyor, anlayamadık...

Konfederasyona bağlı bir sendikanın grevi ertelenmiş, üyeleri grev yaptıkları gerekçesiyle işten atılmış, Türk-İşten gık çıkmamış.

Ayrıca bir şey yapmaya gerek yok ki... Kapılarını çoktan kapatmış zaten.

Sürdürülebilir Liderlik

 

Sürdürülebilir başarı için liderlik önemli bir şey tabii...

Bir büyük lider olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçekin adı futbolculara bile veriliyor artık. Örneğin, Gökçek Vederson.

Köşedaşım, karikatürist Murat Sayın önerdi: Bir grup kadının yumurtalı protestosu da liderlik için kullanılabilir. Bir yemek adı bulunabilir, sözgelimi Menemen Gökçek.

Gazetecihane

 

TGS Başkanı Ercan İpekçi, 2005’ten beri eldeki yasalarla hapishanelerin gazetecilerle dolacağını söylüyordu. Dedikleri çıktı:

Hapisteki gazeteci sayısı 2009 yılının Nisan ayında 29, Ağustos ayında 35, 2009 yılı sonunda (Aralık) 44; 31 Aralık 2010 itibarıyla 58; 28 Şubat 2011 itibarıyla 61; 31 Mart 2011 itibarıyla 68; 31 Aralık 2011 itibarıyla 97; bugün 5 Haziran 2012 itibarıyla ise 102dir.

Bu rakamlar, tahliyelere rağmen hapisteki gazeteci sayısındaki artış eğilimini açıkça göstermektedir.

Bu sayıların dışında, yargılandıkları davalarda, haklarında para ya da hapis cezası verilmiş olmakla birlikte mahkeme kararı temyiz edildiği için kesinleşmeyen veya cezanın infazı 5 yıl süreyle ertelenmiş olan 100e yakın gazeteci daha vardır.

Bunu da eklediğimiz zaman, 300e yakın gazetecinin hapse girme tehdidi altında olduğunu söyleyebiliriz.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınçın dediği gibi, Kurban olduğum Allah, verdikçe veriyor.

 

Değerler Eğitimi

 

Milli Eğitim Bakanlığının yeni dört dörtlük medrese eğitimi sistemine yönelik yayımladığı kitapçığa göre, ilkokul 1. sınıftan başlayarak ahlak eğitimi”, “değer eğitimi veya karakter eğitimi gibi uygulama temelli dersler verilecek.

Değer eğitiminden kasıt, elbette ki dini ve manevi değerler...

Çok yazdık. Biliyorsunuz Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ensar Vakfı kurucusudur.

Aynı zamanda İstanbul İl Genel Meclisi AKPli üyesi olan şimdiki Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlunun deyişiyle Ensar Vakfı, Dini ve manevi değerlerin gündelik hayatın bir parçası olabilmesinin yolunun din eğitimi ve öğretiminden geçtiğini takdir etmektedir ve çalışmalarını bu eksen etrafında belirlemektedir.

Her uygulamasından anlaşıldığına göre, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, kendini vakfettiği amacı, tüm topluma ve çocuklarımıza yaymayı bir amaç haline getirmiştir.

 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Şamar örnekleri 6 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları