Cüneyt Arcayürek

Şeffaf Uygulamalar!

12 Haziran 2012 Salı
\n

Devlet Bahçeli, Türkiyede kim nedir, ne ve neye oynuyor, belli değil diyor.

\n

Bir örnek veriyor. TSK dün başörtüsüne karşıymış, bugün bakıyorsunuz TSKnin bir komutanı

\n\n\n

başörtülü bayana diploma veriyor.

\n

TSK tak şak dönemine girdikten, orduevlerinde davullu zurnalı, başı kapalı, takkeli, şalvarlı düğünlere izin verdikten sonra, TSKli bir komutanın başörtülüye diploma vermesi kadar normal ne olabilir ki

\n

Kim nedir ve neye oynuyor sorusuna çarpıcı bir örnek arıyorsanız; dün çağdaşlığın, devrimlerin savunucusu, din istismarına karşı amansız savaşım veren bir önceki CHP lideri Deniz Baykala bugün bakın.

\n

Fethullah Gülenin marifeti olan Türkçe Olimpiyatlarının yetkililerine gönderdiği mektuptaki övgüler ve saptamalarıyla dün neydi bugün neye inandığını, daha doğrusu kırk yıllık Kâninin nasıl Yani olduğunu görebilirsiniz.

\n

Fethullah Gülenin yazılı medyadaki sözcüsü Zaman gazetesindeki Gülen cemaati ile iktidar arasındaki çekişmeyi içeren köşe yazılarında, haberlerde; Türkiyede kimin neye oynadığının kanıtlarını bulabilirsiniz...

\n

***

\n

Cemaat ile iktidar arasında, ülkede kim daha ağırlıklı olacak kavgası yaşanıyor.

\n

AKP iktidarı cemaatin polisten yargıya kadar devlet kadrolarına sızmasına ses çıkarmadı.

\n

Devlet kadrolarında giderek daha da güçlenen, legal bir örgüt olmamasına karşı medyada, siyasal alanda etkinliği hoş görülen, desteklenen Gülen ve cemaati; hükümetin kimi tasarruflarına, örneğin uzun süreli tutukluluk uygulamasını yeniden düzenleyen yasa değişikliğine isyan bayrağı açtı.

\n

Başbakan, haksız ve yersiz tutuklamalara karşı çıktı; Balyoz, Ergenekon davalarında tutuklu yargılanan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğu örnek göstererek gereksiz yere tutuklananların tahliyelerine yeşil ışık yakar gibi oldu.

\n

Cemaat ayaklandı. Yeni darbelere olanak sağlamaktır bu diye feryat etmeye başladı.

\n

***

\n

Bugüne nasıl mı geldik? Gülenin yurtdışında açtığı okulları destekleyen ve öven ilk başbakan Bülent Ecevitle, Fethullah Gülenle bir üniversitenin açılış töreninde, Edirnedeki Kırkpınar güreşlerinde yan yana oturmayı reddeden ve sonra cemaate bağlı bir örgütten plaket alan Süleyman Demirel’le

\n

bugün cemaatin peşine takılan siyasetçilerin, hem yazıları, sözleriyle öven hem de Gülenden aldığı saati iftiharla gösteren gazetecinin, TV programcısının öncüleridir.

\n

Cemaat-siyaset arasındaki kıran kırana savaşımın sadece AKP ile başlayıp sürdüğü sanılmamalı.

\n

MHPnin kafası Türk-İslam sentezinde.

\n

CHP Genel Başkanı din karşıtı olmadığını kanıtlamanın peşinde. Tarikat şeyhleri ile söyleşiyor. Muhafazakâr bir şairin cenaze töreninde görünüyor.

\n

Soldan sağa, sağdan sola bütün partiler, din adamları ve cemaatler ile iç içelikte görünmek için birbiriyle yarışıyor.

\n

Bu gelişmeler Türkiyede kim nedir, ne neye oynuyoru araştırmaya gerek olmadığının kanıtı.

\n

***

\n

CHPye; MHP ile BDPyi ikna etmeyi bırak; Kürt sorununa, teröre yalnız senle ben bir araya gelip çareler arayalım diye pazar günü elini uzattı RTE.

\n

Bu, bir tuzak.

\n

Terör ve Kürt sorununun çözümünde olası uygulamaları, çalışma grubu adı verilen komisyona ya duyumsatacak, ya CHPnin onayını alacak ya da CHPnin görüşlerinden işine gelenleri kullanacak!

\n

***

\n

Din ve siyaset tezgâhında bugüne kadar kafasında gizlediği görüşleri uygulamaya koyduğunu öne sürenleri Başbakan, şeffaf bir parti ve lider havasında, saklısı gizlisi olmadığını söyleyerek yanıtlıyor.

\n

Doğru, zira Başbakanın kafasında gizlediği, saklamayı zorunlu gördüğü hiçbir şey yok artık.

\n

Meydan boş. İslamcı ahlak ve dinci görüşlerini saklamaya gerek bile görmüyor.

\n

Şeffaf şeffaf uyguluyor!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Viraj ustası 10 Mayıs 2015
Ya sen nesin? 9 Mayıs 2015
Anlamaz 8 Mayıs 2015

Günün Köşe Yazıları