Cüneyt Arcayürek

Takdir!

19 Haziran 2012 Salı
\n

Ne olacak bu memleketin hali diye soran yok artık!

\n

Olan da olacaklar da ortada.

\n

Maşallah iktidar ile ana muhalefet, ülkedeki terör ve Kürt sorununun

\n\n\n

çözümünde el ele vermeye hazır.

\n

Bir de MHPyi dörtlü ittifaka dahil edebilse Kılıçdaroğlu, tamam! Kürt ve terör sorunu bugün mü desem yarın mı, yoksa yarınlardan da yakın mı; çözümlenecek!

\n

Bu mantığa karşı çıkmak ne haddimize? AKP ile CHP uzlaştılar mı halkın yüzde 50 artı yüzde 26sı; toplam yüzde 76sını temsil etmiş olmayacaklar mı? MHP ve BDP oylarıyla katılım yüzde 90larda!

\n

Hesap ortada!

\n

***

\n

Sorunların çözümünde önkoşul Öcalanın İmralıdan çıkıp, kendisine şöyle dayalı değil, konukları kabul edeceği, basınla söyleşeceği geniş salonları olan bir de konut tahsis edilmesi mi? O kolay! Dört parti ittifak etti mi dert değil diyorsa CHP Genel Başkanı; dert değildir. İmralıya yeşil ışık yandı demektir.

\n

Ya halk? 35 bin kişiyi öldürene bu sefa ne ola der mi? Dört parti, Abüziddin Beyin borazanı mı?

\n

Adnan Menderesin DP grubuna, hilafeti bile getirirsiniz diye seslendiği gibi; dört parti isterse Öcalanı eve, evden parlamentoya da taşıyabilir; halk demek Meclisteki dört parti demek değil mi?

\n

Üstelik mantık da sağlam: Kim ki katiller katilinin eve çıkmasını istemiyorsa, elbette insan haklarını, herkese demokrasi ve herkese özgürlüğü savunan bir partiyi karşısında bulacak!

\n

***

\n

İnsanlar ne diye sorsunlar bu memleketin halini?

\n

Güllük gülistanlık bir ülke işte. İnanmazsanız RTEnin davetlisi olarak Meksikaya giden Akşam Genel Yayın Müdürü İsmail Küçükkayanın dün yazdıklarını okuyun.

\n

Türkiyede siyaset, ekonomi, sosyal yaşam öylesine dik duruyor ki uçakta bu konularda ülkenin durumunu irdeleyen kitap, dergi okuyan yok! Her şey tıkırında! Örneğin bizzat Küçükkaya ve Başbakan uçağına yeni yeni ısınan Fatih Altaylı; Brzezinskinin Stratejik Vizyon kitabını, Başbakan uçağının devamlı konuklarından Enis Berberoğlu, Golden Rationun İngilizce versiyonunu okuyormuş.

\n

Dikkati çeken ise Dışişleri Bakanı Davutoğlu. Başımıza yeni bir Osmanlı sorunu çıkarmaya hazırlanıyor galiba. Önünde bilgisayar, Osmanlı üzerine bir makale okuyor. Elinde de Osmanlı ve Balkanlar kitabı.

\n

RTE konuklarına Acaba ekonomi büyüyor mudiye sormuş. Küçükkaya, Ekonominin büyüdüğü bir gerçek! demiş ve F. Altaylı, Büyüdüğü fark edilmese yüzde 50 oy getirir miydi diye desteklemiş ve

\n

ve işte o an RTEnin yüzünde güller açmış, Maliye Bakanına göz kırpmış.

\n

Bu olayı nasıl, gerçeği söylemek mi yalakalık diye mi yorumlarsınız? Takdir size kalmış!

\n

Bana sorarsanız, ülke medyası bu hallerde!

\n

***

\n

Ülkeye dönmeme kararını takdirine kalmış diye yorumlamasına karşın Başbakana uçakta, Gülenin sıraladığı gerekçeler için ne düşündüğü tabii sorulmadı.

\n

Gülen, 27 Mayıstan başlayarak 12 Mart, 12 Eylülde hep asılmayı beklediğini, 1980lerde davalık olduğunu, uzunca bir süre içeride yattığını, çok çektiğini ağlayarak neden anlattı acaba?

\n

Tarihsel bir süreci anımsatmak mıydı amacı?

\n

Amerikayı ülkesine yeğlediği bir sırada 28 Şubat, e-muhtıra Değişen bir şey yok demeye getiriyor. Dönersem? Kafasında sorular, sorular Hatta bir gazetede Gülenin 28 Şubata sıraladığı övgüler nedeniyle soruşturma açılmasından korktuğunu yazdı.

\n

Korku, kaygı her neyse... Kendine özgü, gözyaşlarıyla desteklediği üslubuyla RTEye okkalı bir Osmanlı tokadı: Gelmiyorum. Türkiye güvenli bir yer değil!

\n

Gülenin takdiri ile Türkiyenin bir huzur, özgürlük, adalet adası olduğunu her fırsatta ilan eden RTEnin takdiri birbirine ters düşüyor.

\n

Devlet içine yerleşmiş bir cemaatin lideri bile şayet Türkiyede yaşamayı engelleyen kaygılar ve korkular içindeyse

\n

hesap edin Türkiyede yaşamanın ne demek olduğunu.

\n

***

\n

Artık ne olacak bu memleketin hali diye sormak takdirinize kalmış!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Viraj ustası 10 Mayıs 2015
Ya sen nesin? 9 Mayıs 2015
Anlamaz 8 Mayıs 2015

Günün Köşe Yazıları