Ali İsmet Ural

Volkan Demirel

24 Ağustos 2015 Pazartesi

Bu kadar geniş kadrosu olmasına rağmen kendisinden 4 kat daha düşük bütçeli Rizespor karşısında zorlanması Fenerbahçe’ye yakışmadı. 2 Avrupa perşembesi arası Rize deplasmanı farketmez. Bu geniş kadro 3 maça da farklı 11 ile çıkacak kadar kaliteliyse; ki öyle, her maçı kazanmayı bilecek. Zemin kötüydü, hava yağışlıydı falan farketmez. Fernandao çıkıyor Alper giriyor. Van Persie çıkıyor Sow giriyor. Diego da Ozan Tufan ile değişiyor. Bilmem anlatabiliyor muyum?
Hamle gücü böylesine kaliteli bir takımda savunma ve orta sahada basit hatalar rakipleri de oyunda tutuyor. Rizespor’un kazandığı penaltı pozisyonu Nani’nin pas hatasıyla başladı. Kweuke’nin Volkan ile karşı karşıya kaldığı pozisyon Alves’in hatası. Kjaer maç içinde en az 3 kez Alves’e hatalarından ötürü söylendi ama Alves bu daha ötesi yok.

Kitap mı yazacak?
Pereira notlar alıyor. Hem de bol bol. Tamam da kitap mı yazacaksın be hocam? Rakip orta sahayı kalabalık tutunca oyunu kanatlara taşımak konusu kaç sayfa not gerektirir? Bu takımda sorun zaten deplasman maçları. Kadıköy’de sahaya 11 çıkar, git locada kahveni iç, keyfine bak. Dün geceki 1 puanın sahibi önce Volkan. Rakibe dokunmadığı penaltıyı çıkardığı gibi net pozisyonları da kurtardı. Perşembe akşamı Atromitos karşısında mutlaka farklı olacaktır o ayrı. Çünkü o maçın sonu Avrupa. Ama dün geceden alınacak dersler ya da Pereira’nın notları bir sonraki deplasmanda bakalım neyi değiştirecek?  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları