Bari Kimseyi Kandırmasın!

19 Haziran 2012 Salı
\n

Milletin denizin, güneşin keyfini çıkarmak için tatil bölgelerine akın ettiği şu günlerde bu imkânı bulamayanlar sıcaktan kavrulurken, Ankara Gülene yapılan davete, Tayyip Erdoğanın başkanlığına ve Abdullah Öcalanın ev hapsine çıkarılmasına odaklanmış durumda.

\n

Abdullah Öcalanın ev hapsine çıkarılması önemli ama bana göre pek gerçekleşmeyecek gibi. Hesabım gayet basit; son bir operasyonla içeri alınan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ile birlikte içerideki BDPden seçilmiş belediye başkanlarının sayısı 32’ye çıktı. Ayrıca BDPli tutuklu milletvekili sayısı 6.

\n

Şimdi ben Ankaranın bir ay evvel, PKK ve Kürt sorununun çözümünde parlamentoda temsil edilen BDP muhatap alınacaktırsözlerine neden inanayım?

\n

Ayrıca Abdullah Öcalanın sayıları oldukça yüksek avukatları da, tutuklu.

\n

Sadece bunlar mı? Sayıları yüzleri geçip binlere ulaşan pek çok BDP ilçe başkanı, üyeler güzel güzel içeride. Öyle ki, BDP kongre yapamıyor, çünkü salonlarda üyeden çok polis var.

\n

Anlaşılan o ki, devletin kendi toprakları içinde bombalattığı Uludere ölülerini unutturmak için, kürtaj, sezaryen yasağı derken, Tayyip Erdoğanın danışmanlarının elinde gündem değiştirecek malzeme epeyce azaldı; ebedi ve ezeli malzeme Kürt sorunu ve Abdullah Öcalanın konumuna yeniden sert bir dönüş yapıldı.

\n

Kürt sorunu söz konusu oldu mu bir iki haftayı kesinlikle kaplıyor; bu arada, üç beş ihale yandaş sermayeye gitmiş, Balıkesirdeki eski SEKA fabrikası yok pahasına dünürlere satılmış, gereksiz yere sadece bir imaj için Çamlıcaya kocaman bir cami yapılacakmış, THYden atılan işçiler atıldıklarıyla kalmış, kimin umuru?

\n

Müjdeler olsun artık Sevda Tepesi de yok! Haydarpaşa Garından sonra sıranın İstanbulun son kalan yeşilliklerine gelmesi beklenen bir şeydi, o da oldu. Sevda Tepesi, Üsküdara bağlı Kandilli sırtlarındandır, her genç İstanbullu buraya bir kez olsun uğramış ve sevgililer aşk yemini etmişlerdir. Sevda Tepesi, Yeşilçamın en önemli mekânlarındandır, Türkan Şoray, Kadir İnanır, Hülya Koçyiğit, Tarık Akan ve daha niceleri tepedeki ağaçlara kendi suretlerini çizmişlerdir. İşte bu muhteşem yeşil alan 1984 yılında Suudi Arabistan Kralı Abdullah tarafından alınmış, Kral Abdullah 28 Mayıs 2012 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına imar izni için başvurmuş ve imar bütünlüğünü bozmayacak şekildeyapılanma hakkı verilmiş. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu gereğince 1. derecede doğal sit alanı kabul edilen ve hiçbir yapılaşmanın olmaması gereken bölgenin yapılaşmaya açılması iki kez reddedilmiş, ancak ne olmuşsa olmuş bölge yapılaşmaya açılmış.

\n

Ben İstanbulda bir deprem olduğunda yıkıntıların altında kalanlardan çok, boş alan bulamayanların birbirini ezerek öleceklerine inanıyorum. Çevrenize bir bakın, bir deprem olduğunda sığınabileceğiniz kaç yeşil alan, otopark olarak kullanılmayan kaç okul bahçesi var?

\n

Ama olsun bizi kandırıyorlar ya... AVM ve rezidans yapmanın kalkınma olduğu yalanının sonu ne zaman gelecek merakla bekliyorum. Özellikle gittiğim her semtte çok katlı apartmanlara, sırım sırım sıralanmış sitelere bakıyorum, pek çoğu boş. AVMleri sevmediğim için bilmiyorum ama yakınmaların başladığını tahmin ediyorum yoksa her gün yeni bir alışveriş festivali yapılmaz!

\n

Bu arada yazımı baştan okuyunca haksızlık yaptığıma karar verdim. AKPnin ve onun muhteşem yargısının kıskacında olanlar sadece BDPli belediye başkanları değil, batıda AKPli olmayan belediyeler de bıçak sırtında, biliyorsunuz İzmir Büyükşehir, 2011 sonlarında kaçakçılık ve organize suçlartutuklamalarıyla sarsıldı. Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Hazine arazisine konut izni vermediğiiddiasıyla suçlandı. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon İhaleye fesat karıştırmak, görevini kötüye kullanmaksuçlamalarıyla içeri atıldı.

\n

Bari kimseleri kandırmayın, ikide bir ileri demokrasilaflarını kullanıp bu ülkede yok saydığınız yurttaşları aptal yerine koymayın. Şimdilik elinizde inanılmaz bir cendere var; yaptıklarınızı onaylamayan, Kürtleri, Türkleri, Ermenileri, Lazları, muhafazakârları, sağcıları, solcuları hizaya sokmaya çalışıyorsunuz ama benden söylemesi cendere de kul yapısıdır, dişlileri fire verir. Öyledir.

\n

Ataol, bu iş geçmiş olsun, yolun yeni şiirlere açılsın

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Alay ettiler... 7 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları