Sorunlara Çözüm...

30 Ocak 2014 Perşembe

O kadar çok konu var ki. Hepsi ayrı bir sorun, çözülmesi gereken...
Sorunlar büyüdükçe apayrı bir çıkmaza giriyor.
Hepsini yazmalı, gözlerinizin önünde yaşanan acıları.
Yıllardır yaptığım bir görevi bir daha ele almak mı?
Bıkmadın mı ey okuyucu aynı sözleri, sözcükleri okumaktan.
Biri gitti gidecek derken daha beteri karşına dikiliyor. Sen yaşını başını almış, nerdeyse son sahnesini oynayan bir oyuncu gibi oluyorsun?
Son sahnede aktör ya da aktris kendini öldürür, iş biter. Tiyatrolarda en çok işlenen sorun budur. Önümde yığınlarca kitap, benim okumamı bekliyor. Ayrı ayrı yaşamsal sorunlar var içlerinde, çözmeye kalkmış yazar, ama yarı yolda kalemi bırakmış. Yazacaksın da ne olacak? Bütün çıkmaz burda. Neyin nasıl olacağını bilmemek, bir türlü öğrenememek.
Ama sen yeni bir yazı yazmak için koltuğuna oturdun, masanın başına geçtin. Al kalemi hemen başla!
Demokrasi ile yönetilen bir ülkeyiz. Çağdaş uygarlığı yüz yıldır benimsemişiz. Kullanılan bir araç mı o? Yoksa kullana kullana eskitmiş miyiz? Eskiyen nesneler hemen çöplüğe atılır. Oradan da belediyenin çöp arabasına...
Ben yıllardır bu yazdığım yazıları biriktirmişim. Hepsini değil, gelişigüzel seçtiklerimi. Geçen gün gazeteci dostlar geldi. Benim için bir bayram günü oldu. Hepsi sağlıklı, sağlam yürekli daha genç arkadaşlar. Çağdaşlığa bağlı yazarlarla karşılaşmak beni yeniden eski inançlı günlerime götürdü. Bıkkınlığım kayboldu. Onların sözleri, bende yenilenen duygularımı canlandırdı. Unutulup bir köşeye atılmak korkunç bir durumdur. Ama durup dururken üç beş arkadaşın gelmesi benim yaşam savaşımımdaki umutlarımı artırdı?
Bıkmadık mı yıllardır “Bu ülke nereye doğru gidiyor” diye sormaktan. Yanıt veren bir türlü çıkmadı. Çıkar gibi olanları da yarı yolda durdurdular. Bir aydın, bir Kemalist devrimci Feyzioğlu’nun ortaya çıkışı, konuşmaları... Biliyorum o yalnız değil, onun çizgisinde daha nice hukukçu gençlerimiz var. Hepsi Atatürk devriminin öncüleri, sürdürücüleri... Daha devrimci çalışmalar bitmedi, yeni yetişen kuşaklarla daha yıllarca etkisini duyuracak... Kime, sana, bana herkese.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yağmurda Bir Gün 20 Mart 2014
Seçimlere Doğru 18 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları