Kurt Görüşü!

29 Haziran 2012 Cuma
\n

Ülkemizde esen koç fırtınası dindi. Taşlar yerlerine oturdu: Beşiktaşlı Erman Beşiktaşa, Galatasaraylı Ergin Cim - Boma, Tuncay Beyli Oktay da Efese geldi. Fenerbahçe ise yabancı antrenör geleneğini terk etmeyerek, Sienalı Pianigianide karar kıldı. Bakalım neler olacak?

\n

Doğrusunu isterseniz bizce taşlar değil, yalnızca koçlar yerlerine oturdular. Ortalık ise toz duman! Beşiktaşın sponsoru belli değil.. Galatasarayda horoz bolluğu var. Efes bildigimiz Efes. Yani.. Yönetim olarak e - fıs.. Fenerbahçe ise.. Ne siz sorun ne de ben söyleyeyim...

\n

Dilerseniz bugün Anadolu Efesten başlayalım çünkü, bildiğimiz kadarıyla, şu günlerde orada köklü bir değişim arayışı sürüyor. Tuncay Bey işe altyapı antrenörlerinden başlamış ve.. Menderes Gümüşdal ile Tamer Oyguçun görevlerine son vermiş. Cık cık! Ne operasyon ama.. Bir yandan yeniden yapılanma arayışlarına gir, diğer yandan da yine en tepeden kararlar al.. Bana sorsalar: Tuncay Bey önce kendi yönetim anlayışını sorgulamalı, bu kararları da oraya getirmesi gereken bir CEOya bırakmalıydıderdim ama.. Kim takar Kurt görüşünü(!), patronlara duymak istediklerini söyleyecek yağcılar gerekir...

\n

Dost acı söyler Tuncay Bey! Bu kulübü böyle yönetmeyi sürdürürsen, sportif başarı hayaldir sizin için. Engin Özerhunu kendisine üç boy büyük gelen genel menajerlik görevinde tutmayı (her ne sebeple olursa olsun) sürdürürsen, koç olarak kimi getirirsen getir, Avrupada başarı uzaktır size... Teknik detaylara girmeyeceğim Tuncay Bey çünkü Efesin baş aşağı gidişinin nedenleri teknik sorunları değil. Parasal da olmadığına göre.. İş dönüyor dolaşıyor sana geliyor Sayın Tuncay Özilhan. Yani.. Eğer bir sorun arıyorsan.. Onu sakın uzaklarda arama!

\n

Ne güzel şarkıdır o: Uzaklarda arama, çünkü sen içimdesin; taht kurmuşsun kalbime, en güzel yerimdesin...Basketbol adına yaptıkların için hepimiz sana teşekkür borçluyuz Tuncay Bey ama.. Haydi! Bir adım daha! Yoksa.. Basketbolseverlerin gönül tahtındaki yerinizi yitireceksiniz... Benden söylemesi!

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorumluluk! 11 Mayıs 2020
Mücbir sebep! 24 Mart 2020
Ergin-Larkin 18 Mayıs 2019

Günün Köşe Yazıları