Arzu Süzmen

Sonbahar 2015 Trend Raporu

30 Ağustos 2015 Pazar

Eylül kapıyı çaldı. Sonbahar tüm romantizmi ve yenilikleriyle bizi heyecanlara sürüklemek için beklemede. Moda dünyası da Sonbahar 2015 sezonunda birbirinden çok farklı stillerin podyumlara yansıdığı ve bireyselliğin ön plana çıktığı koleksiyonlarla moda tüketicilerini heyecanlandırıyor. 

İşte dünya podyumlarından öne çıkan defile ve trendler:

Sonbaharda hangi renklere bürüneceğiz?

Kırmızının elli tonu: 

Sonbaharda dökülen kızıl yapraklara, gücün ve tutkunun rengi olan kırmızı eşlik edecek. Versace, Emilio Pucci, Lanvin, Erdem gibi markaların defilelerinden anlaşılan o ki, şaraptan bordoya kırmızının elli tonu hayatımıza girecek.

Şaşırtan pembe:

Sezonda öne çıkan lolita stilini destekleyen pembe renk, sevimli olduğu kadar feminen ve asi bir görünümü bütünleyerek ezber bozuyor. Giorgio Armani’nin straplez volanlı elbisesi, Prada’nın pembelerden oluşan resmi geçidi gösterdi ki bu şeker renk de yaramazlık yapabilir.

Beyazdan vazgeçmiyoruz: 

"Yaz bitti, mevsim sonbahar" diyerek beyaz renge veda etmek zorunda değiliz, zira yazın baştan ayağa beyazlara bürünmek akımı sonbaharda da devam edecek. Beyaz örgüler, şifon, grafik kesimli deriler ile masumiyetin peşinde koşmaya devam edeceğiz.

Trendlerden trend beğen!

Ortaya karışık desenler:

Farklı renk ve desenleri karıştırmak annelerimize göre olacak iş değilken, artık çok moda. Gucci, John Galliano, Maison Margiela defilelerinde puantiyelerle hayvan desenlerini, ekoseleri karıştırıp zıtlıkların uyumundan cesur bir görünüm yakalayan tasarımcıları örnek alıp biraz "ortalığı karıştırmak" gerek.

Anneanne örgüsü:

Sevgiyle örülmüş bir hırkanın yerini hiçbir şeyin tutmayacağını anlamış olacaklar ki, moda dünyası anneannelerimizin el örgüsü giysilerini 2015’in en önemli akımlarından biri olarak sundu. Özellikle büyük örgüler ve asimetrik örgü elbiseler nostalji duygusuyla içimizi ısıtacak.

Gotik karanlık:

Londra, Milano ve Paris’teki defilelerde modeller baştan ayağa kadar siyahlara büründü. Saint Laurent, Versace, Balenciaga, Alexander McQueen gibi markalara bakarsak, bu sonbahar karanlık yanımız ortaya daha çok çıkacak gibi görünüyor.

Bohem stilin sevgi ve barış çağrısı:

1970’lerin bohem ruhu ve giysileri podyumdan inmek bilmiyor, zira barış ve sevgiye inanmaya her zamankinden çok ihtiyacımız var. Burberry Prorsum, Lanvin, Ralph Lauren, Valentino markalarının koleksiyonundaki tiril tiril elbiseler, parlak kumaşlar, el işleri, püsküller, kadifelerle yaratılan eklektik stiller adeta haykırıyor: “Savaşma, seviş!”

Modern mod akımı: 

1960’ların başlarından itibaren özellikle Londralı gençler tarafından yayılan mod akımı, ismini "modern"den alıyordu. Mod gençliğinde erkekler takım elbiseler, yeşil askeri parkalar giyerken; kadınlar kısacık saçları, pantolonları, gömlekleriyle bir yandan sade ve erkeksi bir görünüm benimsiyor, bir yandan da mini eteklerle feminen yanlarını ortaya çıkarıyordu. 2015 Sonbahar sezonunda Emilio Pucci gibi tasarımcılar mod akımını A kesim elbiseler, grafik desenler, uzun çizmeler, mini eteklerle giyilen uzun paltolarla yeniden yorumluyor.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları