Eleştirinin zamanı!

11 Eylül 2015 Cuma

Ey fanatikler! Başımıza ne geliyorsa sizin gibi her olaya at gözlükleriyle bakanlardan geliyor. Şu milli takım maçlarından bile ortaya bir Fenerbahçe - Galatasaray polemiği çıkarttınız ya.. Helal olsun hepinize!
Milli Takımımızın İtalya ve Almanya galibiyetlerinden sonra bize “Aziz Yıldırım’ın yaptıklarına sessiz kalanlara kapak olsun bu başarılar” diye mesaj atanlar şunu bilmeliler: Her şeyin bir zamanı vardır! Şampiyona öncesinde bu konuda yazı yazmak yangına körükle gitmek olurdu. Sustuk. Şu işler bir bitsin hele, bakın o zaman kimler için neler yazılacak!
Bizim yazacaklarımız sonuçlardan bağımsız ve kulüpçülükten arındırılmış eleştiriler olacaktır. Bazıları gibi İtalya ve Almanya galibiyetlerini Galatasaray’ın başarısı Fenerbahçe’nin yenilgisi gibi görmeyiz biz. Ona göre değerlendirmeyiz olayları. Ayrıca.. Biraz basketbol bilenler, averaj hesaplarıyla ikinci olabileceğimizi veya hiç istemediğimiz dördüncülüğe düşüp Fransa ile eşleşebileceğimizi (İsrail de olabilir) hesaplayabilirler. (Not: Bu yazı yazıldığında grupların son maçları oynanmamıştı) Ne olacak o zaman? Ergin’in İspanya maçında geniş rotasyonla oynayıp fark yememize neden oluşunun faturasını Galatasaray’a mı keseceğiz? Oysa.. Bence.. Çok doğru bir karardı o: Bizim için çok önemli olan Almanya maçına sağlam çıktı takım ve kazandık. Kim bilebilirdi İtalya’nın İspanya’yı yeneceğini? Neyse! Şampiyona bir bitsin hele. Her şeyi masaya yatırırız…

Turgay ve Hido!
Şampiyona sonuna ertelediğimiz iki konu daha var. Birincisi, takımımızın Almanya maçı öncesinde FIBA’nın izin vermemesine karşın saygı duruşu yapması iyiydi ama Turgay Demirel’in izin vermeyen FIBA Avrupa Başkanı olduğunu da unutmadık. Bugün ona “Ne işe yararsın arkadaş sen?” diye sormuyorsak, gününü bekliyoruzdur…
İkincisi de Federasyon Başkanımızın Harun Erdenay olduğunu herkes bilirken, Hidayet Türkoğlu’nun televizyonlarda “başkan üstü” bir görüntü vermesine sesimizi çıkartmıyorsak, ulusal takımın havasını bozmamak içindir. Yoksa.. Görmüyoruz sanılmasın! Kısaca.. Şampiyona öncesinde iki hafta yorum yapmadıysak nedeni yalnızca budur. Öküz altında buzağı aramasın kimse!  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorumluluk! 11 Mayıs 2020
Mücbir sebep! 24 Mart 2020
Ergin-Larkin 18 Mayıs 2019

Günün Köşe Yazıları