Arif Kızılyalın

EğitimŞart!

18 Ekim 2012 Perşembe
\n\n\n

Türk futbolunun sorunu teknik adam değişikliği değil. Biz teknik heyet, sadece A milli takımı değil, tüm Türk futbolunun eğitimi ile ilgili birtakım sorunları çözmek için çaba harcıyoruz...Bu sözler ulusal futbol takımımızın tek seçicisi, teknik direktörüAbdullah Avcıya ait. 2014 Dünya Kupası elemelerinde 4. maçın ardından Andorra ve Estonya ile son 3 sırayı paylaşan Ay-Yıldızlı ekibimizin İstikrar için buradayızsinyali veren sorumlusu, bu ifadeleri kullandı 3-1’lik Macar bozgunu sonrası. Keşke, Hatalıyız, kaybettik, önümüze bakacağız. Peştede yenildik, İstanbulda kazanırızdeseydi. Ama o, aldığı aylık 150 bin TLnin ağırlığından olsa gerek, üzerine vazife olmayan işlerle de uğraştığını dile getirdi.

\n

Oysa... A Milli Takım Teknik Direktörünün altyapı eğitimigibi bir görevi yoktur. 75i ana kara, 25i Avrupa ve Asyada yaşayan soydaşlarımızın, o koltukta oturan kişiden beklediği tek şey, başarılı bir milli takımdır. O yüzden, Abdullah Avcının, Biz takımı idare edemiyoruz ama eğitime ağırlık veriyoruzdemesi, La Fontaine masallarından alınmabir pasajdır. Kaldı ki, bilmem, son Macar maçının 11ine baktınız mı? Tek tek eğitim durumlarına bakalım şu futbolcuların...

\n

Volkan; sanırım Kartal altyapısından sonra F.Bahçeye geldi, en iyi kaleci hocaları ile çalıştı, eğitim diye bir sıkıntısı olamaz. Hamit, Almanya altyapısından yetişti, Schalke, B.Münih, Real Madridde oynadı, 5 yaşından beri futbol eğitimi alıyor. Ömer Toprak, Almanya altyapısından yetişti, 6 yaşından beri Bundesliga terbiyesi aldı. Egemen, Kartal altyapısından Bursaya gitti, Trabzon, Beşiktaş ve F.Bahçede forma giydi, eğitim sorunu yaşadığını söylemek cahillikle eşdeğerdir. Hasan Ali, Almanya altyapısından yetişti, Kayseriye geldi, F.Bahçede forma giyiyor. Mehmet Ekici, Almanya altyapısından yetişti, Bundesligada oynuyor. Tunay Torun, Almanya altyapısından yetişti, Bundesligada oynuyor. Caner Erkin, Manisa altyapısından yetişti, CSKA ve G.Sarayda oynadı, F.Bahçede forma giyiyor; Abdullah Avcının U17 takımının öğrencisi. Emre Belözoğlu, Florya altyapısından yetişti, Inter, Newcastle ve F.Bahçede oynadı, Atletico Madridde forma giyiyor futbol eğitimi en üst noktada. Nuri Şahin, Alman altyapısından yetişti, Real Madridde forma giydi, Liverpoolda oynuyor. Mevlüt Erdinç, Fransız altyapısından yetişti, Fransada oynuyor.

\n

Kimse kusura bakmasın da yukarıdaki Macaristan maçı ilk 11inin eğitimdüzeyi tartışılamaz. Hepsi de futbolun eğitiminifazlasıyla almış isimler. O yüzden Abdullah Avcı, kırıp döktüğü minareye başka bir kılıf aramalı. Sorun, eğitimde, altyapıda değil; en azından şu Romanya ve Macaristan yenilgilerinin gerekçesi eğitimsizlikolamaz!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları