Ahmet Güvener

Yeter artık

29 Eylül 2015 Salı

Derbiden sonra yine ağır hakem eleştirileri başladı. Son 10 yılda derbi yönetmiş ve eleştirilmemiş pek hakem yönetimi hatırlamıyorum. Öncelikle söyleyeyim ki ne derbideki yönetim mükemmeldi, ne de Türk hakemleri Türkiye’de mükemmel maçlar yönetiyorlar. Halis Özkahya ve yardımcısı Baki Tuncay Akkın her iki takım aleyhine de hatalar yaptılar. Cüneyt Çakır Türkiye’deki maçlarda Avrupa’daki performansının zaman zaman altında kalıyor. Ama teknik adamların, oyuncuların hataları çok mu azdı? Teknik adamları seçen ve kulübün transfer politikasını belirleyen yöneticiler sütten çıkmış ak kaşık mı? Bu eleştiri korosu en mülayim teknik direktörlerden olan Hamza Hamzaoğlu’dan en sivri dille acımasız eleştiri yapan yönetici Mahmut Uslu’yu da kapsayan bir yelpazeyi içeriyor.

Hakemler yabancı olsa
Sorayım Beşiktaş  Fenerbahçe ve Trabzonspor  Galatasaray maçlarını yöneten hakemler örneğin Alman olsalardı eleştiriler bu kadar acımasız mı olacaktı? Fenerbahçe’nin Norveç’in ismi duyulmamış bir takımına, Galatasaray’ın çok aciz bir futbolla Atletico Madrid’e yenilmesinin, Beşiktaş’ın ismi duyulmamış bir Arnavut takımını kötü bir futbolla zar zor yenmesinin, Trabzon’un Avrupa liginde gruplara kalamadan Makedon takımına elenmesinin sorumlusu da mı Türk hakemleri? Avrupa’da 6. büyük lig olması ile övündüğümüz ligimizin kulüpler bazında Avrupa’da
12. sırada, Milli Takımımız’ın 21. sırada olmasının da mı sorumlusu hakemlerimiz?
 
Acımazısca eleştirenler
Eleştiriler yalnızca teknik adamlar, futbolcular ve yöneticiler ile sınırlı değil. Kendilerine kurullarda yer bulamamış eski hakemler de bu eleştiri korosunda yerlerini acımasızca alıyorlar. Kadim dostum Ahmet Çakar önceki gün “Hakem Fenerbahçe’yi katletti” demiş. Hakemin maçı katledip katletmediği tartışılır. Ama sevgili dostumun programa çıktığı televizyon kanallarının patronlarının ve onların uzantısı olan siyasi iktidarın futbolu ve hatta Türk sporunu katlettiği aşikârdır. Onlara eleştiri nerede? Yeter artık günah keçisi ilan ettiğiniz hakemleri acımazsızca eleştirmek. İlla eleştirecekseniz öncelikle bu rezil sistemi eleştirin.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Hakem lobisi 9 Temmuz 2016
Kardiac Kids 17 Kasım 2015
Yeter artık 29 Eylül 2015

Günün Köşe Yazıları