Seferden Çark

22 Ekim 2012 Pazartesi

Sultanımız efendimiz, Hariciye Nazırı ile birlikte hazırlandığı büyük Suriye seferinden çark etti gibi görünüyor.

ABDnin taşeronluğuna soyunmuşlardı, Obama sırt döndü. NATOya güveniyorlardı, Rasmussen Yanaşmamdedi. Rusyanın eninde sonunda Türkiyenin yanında olacağını hesap ediyorlardı, Putin tam tersine Alırsın karşılığınıdiye tehdit etti.

Bakar mısınız Türkiyeyi düşürdükleri duruma? Bölgedeki saygınlığımız, sayelerinde yerlerde sürünüyor.

CHPli Osman Korutürk, 12 Ekimde TBMMde bataktan kurtulmanın ilk adımının ne olması gerektiğini açıklamıştı:

Türkiye kötü bir noktaya doğru gidiyor dış politikada. Açık söyleyeyim, 180 derece bir dönüş yapmak lazım. Uygulanan politikadan, 180 derece dönüş yapmanın, iktidar için, hükümet için çok büyük bir siyasi sıkıntı doğuracağının bilincindeyim tabii, ama bunun misali vardır ve yolu vardır. O yol da, çok başarısız dış politikalar yürüten Dışişleri Bakanının değiştirilmesidir.

Örnek de vermişti:

Haziran 1944te Türkiye, izlemekte olduğu tarafsızlık politikasını, o zamanki çok parlak Dışişleri Bakanı Numan Menemencioğlunu değiştirerek değiştirmiş ve onun sonucunda da San Fransisco Konferansında ve Birleşmiş Milletlerin kurucu üyeliğinde kendisine yol açmıştı.”

Beklenenin tersine; Esad değil de, bizim Hariciye Nazırı gidici galiba...


Öğretmenin Fidanları

 

İleti, emekli öğretmen Rahim Demirbaştan geliyor:

14 yılı geçiyor, tek başıma ağaçsızlaşmaya karşı savaş açtım. 47 yıllık öğretmenliğimde biriktirdiğimi bu işe yönelttim. 500 dekarlık arazide 32 bin fidan diktim, kuyular açtım, borular döşedim, hayvan sırtında su taşıdım, Konyanın Karacadağında, çölleşen araziyi yeşertmeye çalıştım. Ama son iki yıldır maddi açıdan tükendim. Artık bir evim yok, kiradayım, yatağım bile hacizli. Benim için önemi yok, olan fidanlara olacak.

Devletimiz, yabancı ülkelerde dara düşmüşlere yardım ediyor. Büyük devlet olmanın şanındandır, Arakanda, Filistinde, Endonezyada darda olanlara yardım elini uzatıyor. Benim 32 bin fidan girişimimi başından beri Kaymakamlık, İlçe Tarım Müdürlüğü, Belediye, birçok kurum bilmekte ve teşvik etmekte ama o yabancı ülkelere uzanan yardım eli, bu taraflara uzanmadı. Demek ki giriştiğim işi, çabalarımı devletin yetkili mercilerine de duyuramamışım.

Benim çabalarımı, çoğu on metreye ulaşmış 32 bin fidanımın ihtiyacını lütfen tanıdığınız, ilgilenebilecek; çocuklarına, torunlarına bırakacakları ülkeyi, buldukları gibi, hatta daha iyi durumda teslim etmek isteyenlere duyurunuz. Belki biri ikisi ufak bir destek verir de bugüne kadar harcadığım emekler heba olup gitmez.

İlgililere duyurulur.

 

Başsağlığı Kuyruğu

ABDye sığınmış olan emekli vaiz Fethullah Gülene, kardeşi Hasbi Nidai Gülenin ölümü üzerine başsağlığı dileyenlerden bir demet:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, eski CHP PM üyesi Muhammet Çakmak, eski TBMM Başkanı ve CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, Eczacıbaşı Holding Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Doğuş Holding Başkanı Ferit Şahenk, Doğan Holding Başkanı Aydın Doğan, Çukurova Holding Başkanı M. Emin Karamehmet, Ciner Holding Başkanı Turgay Ciner, MNG Holding Başkanı M. Nazif Günal, Polat Grubu Başkanı Adnan Polat, Akfen Holding Başkanı Hamdi Akın, Erdem Holding Başkanı Zeynel Abidin Erdem, Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir, Evyap Holding Başkanı Fikret Evyap, Torunlar Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Torun, Yandex Türkiye Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Mutlu, eski CHP Tunceli Milletvekili Sinan Yerlikaya.”

Dönem, bu dönem.

Örgütten Ankara Adayı

CHPli Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, önümüzdeki yerel seçimlerde Ankara Anakent Belediye Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı. İyi ki de açıkladı.

Ali Başkaraağaç; dededen, babadan CHPlidir. Gençlik kollarında çalışmıştır. Hamamönünde büyümüştür. Çubuklu ağzıyla söylemek gerekirseAnkara bebesidir. Örgütçülük yapmış, toplumcu mücadelede cesurca, hatta deyim yerindeyse kafasını gözünü yararak yerini almış, 12 Eylülde içeride yatmış, direncini yitirmemiş bir halk adamıdır.

10 yıllardır CHPnin bırakın belediyeyi, doğru dürüst oy bile alamadığı Ayaştan iki dönemdir belediye başkanı seçiliyor.

Niye?

Çalışıyor, ev ev, köy köy dolaşıyor. İnsan biliyor, insan tanıyor, insanla nasıl ilişki kurulur, bir deneyimli siyasetçi olarak iyi biliyor. Sessiz yurtttaş; onu içten buluyor, kendinden hissediyor. Bağırmadan, çağırmadan, alçakgönüllü, temiz, dürüst, işini yapıyor.

Ankaraya neredeyse yapışmış olan Melih Gökçekin karşısına işte böyle bir isim çıkmalı.

Örgütün tam desteğini de alacağına inanan Başkaraağaçın yolu açık olsun.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Şamar örnekleri 6 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları