Mehmet Özgül

Hatalar zinciri

01 Ekim 2015 Perşembe

Galatasaray’ın gruptan çıkma şansını sürdürmesinin, Kazak rakibini içerde ve dışarda yenmesine bağlı olduğu çok açıktı. Aksi, diğer rakiplerinden alabileceği puanların önemini yitirme riski demekti. İlk on dakikadaki oyun bu bilinci doğrular nitelikteydi.
Astana, oyuna beklendiği gibi savunmaya gömülü başlamadı. Bu uygulama Galatasaray için iyi sinyaldi. En azından kapalı savunmayı açma zorluğu yoktu. Çabuk ve dikine oynamak rakibin baskısına fırsat vermez. Galatasaray bu bilinçle Sneijder ile iki gol şansı buldu.
Yirminci dakikaya girildiğinde Astana hücum girişimlerinden sonuç alamadı. Galatasaray da giderek çabukluğunu frenleyince Astana savunmada kolay çoğalmaya başladı.

İlk zorluk geçildi
Benfica deplasmanında ilk yarıyı gol yemeden geçiren Astana, ilk yarım saat dolarken kalesinde golü gördü. Golün sahibi çok pas hatası ile oynayan Bilal’di. Galatasaray için ilk zorluk geçilmiş oldu. Bundan sonrası hem savunmada hem hücuma çıkarken hata yapmamaya kalmıştı. Bilal biraz toparlanmalı ve Astana’nın en etkili oyuncusu Kabananga topla buluştuğu zaman bire-bir bırakılmamalıydı. İlk yarı biterken Sneijder’in kaptığı top ikinci gol şansı oldu. Podolski çerçeveyi bulamadı. Galatasaray böyle hata yapmamalı.

Tehlike çanları çaldı
İlk yarı Selçuk’un sarı kartı dışında beklediğimden kolay geçti. İkinci yarının başında Hakan’ın çıkarken kaptırdığı top tehlike çanını çaldırdı. Astana baskıyı arttırdı, Galatasaray savunmaya gömüldü ve iki ciddi savunma hatası yaptı. Bu pozisyonların Kabananga’ya gelmemesi şanstı. Podolski-Rodriguez değişikliğinin zamanlaması ‘cuk oturdu’. Savunma pozisyonuna geçen oyuncular hücum aksiyonuna geçerken adaptasyon sorunu yaşadıkları için karşı ataklarda doğru tercih yapamadılar ve olası gol şanslarını kullanamadılar.
Rodriguez, Bilal’in pasifliği ve Selçuk’un kart sorununu gideremedi. İlerde Yasin ve Podolski’nin verimsizliği Galatasaray’ın hücum gücünü bitirdi. Son çeyreğe girerken korkulanı Semih yaptı ve skora denge geldi. Hatalar zincirinde Kabananga golü atabilse Galatasaray maçı kaybetmişti. Seksende geç gelen değişiklik seksenaltıda Galatasaray’ı ipten aldı derken Astana son dakikaya girerken skoru eşitledi. G.Saray korku tünelinden çıkamadı.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorunlar yumağı 13 Şubat 2017
Riekerink’in şapkası 5 Şubat 2017
G.Saray’a hüsran! 22 Ocak 2017

Günün Köşe Yazıları