Mehmet Özgül

Futbol fakiri

04 Ekim 2015 Pazar

G.Saray, Kazakistan’da aldığı darbenin etkisinden kurtulamamış. Başakşehir de rakibinin adından çekinmiş olmalı ki tedirgin başladığı maça ilk yarıda ağırlığını koyamadı. Savunma güvenliğini ön planda tuttular. Hücum girişimleri çok yetersizdi. G.Saray’da oyuna ağırlığını koyacak oyuncular gölge antremanı yapar gibiydi. Bilal ve Selçuk atak organizasyonlarında yetersizdiler. Sonradan oyuna girdiğinde kıvılcım çakan Sinan çok acemi kaldı. Yasin de yetersiz kalınca Sarı - Kırmızılıların kenar atakları sonuçsuz kaldı.
Aktivitesi biraz farklı olan Sneijder’di. Podolski’nin sadece tecrübesi var. Kazanmak için yetersiz olan bu performansa rağmen ilk yarıda G.Saray 2 net pozisyonu Podolski ve Sneijder’le harcadı. Son dakikada da golü Muslera önledi.

Galatasaray’ın şansı
Futbol fakiri ilk yarının ardından 2. bölüm Başakşehir baskısıyla başladı. Yokları oynayan Bilal sahada kalırken en zayıf halka Sinan yerini Umut’a bıraktı. Son 20 dakikaya girilirken Başakşehir’de Mossoro ve Cikalleshi hücum gücüne katkı yapacak oyuncular olarak sahadaydı. Ne var ki golü atan G.Saray oldu. Golün ardından Başakşehir Doka’yı da oyuna aldı. Başakşehir’in maçı çevirmek için çok az zamanı kalmıştı. Çünkü kısa süre sonra Sneijder’in hazırladığı pozisyonda Umut farkı 2’ye çıkardı. Sarı - Kırmızılılar, ‘futbol fakiri’ maçı zor da olsa kazanarak moralini düzeltti.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorunlar yumağı 13 Şubat 2017
Riekerink’in şapkası 5 Şubat 2017
G.Saray’a hüsran! 22 Ocak 2017

Günün Köşe Yazıları