Gülengül Altınsay

Maç 90 dakika

05 Ekim 2015 Pazartesi

Son çok önemli iki maçını istediği skorlarla kapatan Kartal moralli gitmişti Eskişehir’e. Ve o moralle başladılar karşılaşmaya.
İlk on dakika Beşiktaş oynadı Es-Es karşıladı.
Ama bu görüntü yanıltıcıydı.
Çünkü Beşiktaş topu etkin kullanamıyordu.
Özellikle son hamlelerde ağır kaldı. Kartal sol kanattan Oğuzhan’la harekete geçti daha çok. Ne var ki toplar Quaresma’ya gelince etkisini kaybetti. Boşuna kürek çekildi bu dakikalarda.
Şenol Güneş ilk yarım saatin ardından Quaresma ile Gökhan’ın kanatlarını değiştirdi. Sağ kanat uğurlu geldi Quaresma’ya. Daha birkaç dakika geçmişti ki Sosa’nın pasını Gomez’e ulaştırınca gol asisti yapmış oldu. Siyah-Beyazlıların golü tam da Eskişehir’in gol aramaya başladığı dakikalarda geldi. Eskişehir’in gol ısrarı yine de bitmedi. 41’de Ben Khalifa’nın şutunu Tolga olağanüstü kurtarmasa skorda denge de sağlayabilecekti Kırmızı-Siyahlılar. Yani Beşiktaş 2. golü bulamazsa sıkıntı yaşayacaktı. Bunun için de daha hızlı daha dikine oynamak zorundaydı. Üstelik maçın hakemi Deniz Ateş Bitnel avantaj kuralı uygulayıp oyunu kesmemek için özen gösteren bir yönetim gösterirken. 2. yarıya Quaresma-Necip değişikliğiyle başladı Siyah-Beyazlılar. Ve çok daha rahat pozisyonlar bulmaya başladılar. Gol geliyorum diyordu artık. Son vurucu Gomez 49’da fena halde kaçırdı ama 7 dakika sonra bu kez sağ ayağının içini kullanınca Kartal Eskişehir’de rahatladı. Gökhan- Oğuzhan paslaşmasıyla gelmişti 2. gol. Zaten Sosa ve Oğuzhan’ı birlikte kullanma formülü ve sahada Olcay, Gökhan gibi dikine giden oyuncuların olması nedeniyle Beşiktaş net pozisyonlar yarattı.
Ne var ki S. Lizbon yorgunu Kartal son 20 dakikaya fazla asılmadı. Bazı fırsatlar da futbolcuların pas vermek yerine gol atma arzusuna yenilince 3. gol de gelmedi. Ama karşılaşmanın bitimine 3 dakika kala Es-Es skoru 2-1’e getirince maça puan heyecanı da yeniden geldi.
Son dakika top direkten dönmese Beşiktaş bu kadar baskın oynadığı bu kadar pozisyon bulduğu maçta 2 puan bırakabilirdi.
Umarım son 20 dakika onlara ders olmuştur.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Semih vakası 28 Mart 2024
Yeniden nefret 22 Mart 2024
Suç getirende? 17 Mart 2024

Günün Köşe Yazıları