Ebru Kılıçoğlu

Varolmayan şovalye

05 Ekim 2015 Pazartesi

Fenerbahçe’nin canı gerçekten futbol oynamak istiyor ilk 45’te. 4’lü savunma önüne dizilen 3-3 kurguda, herkes gayet hevesli. 11 futbolcunun 11’i de heves ettiği kadar etkili değil tabii ama genele bakıldığında, işleyen bir kurgu, rakibe pek de şans tanımayan bir baskı ve organize gözüken bir oyun var sahada… Bu tabloda şüphesiz Fenerbahçe ne kadar istekliyse, Akhisar Belediyespor’un o kadar isteksiz olmasının etkisi büyük. Kendi sahalarından hiç çıkmamaya adeta çaba gösteriyorlar ilk yarıda. Bu nedenle 45 dakika sonundaki tabloda, İstanbul’a “Yeterince yenilmeye” gelmiş ve bu amaçlarına da ulaşacakmış gibi gözüküyorlar! Nasıl mı? Önce 11. dakikada Alper’in sağdan ortası Fernandao tarafından ağlara yollanıyor. Sonra, Fenerbahçe egemenliğinde geçen oyunda, Nani bireysel çabalarıyla orta sahadan “kopartıp” sol kanattan taşıdığı topu nefis bir ortayla Fernandao’ya “servis ediyor”… Ona da 37’de, gol çizgisinden içeri yuvarlamak düşüyor. 2. yarıda, Fenerbahçe’de tempo da istek de azalmış durumda. Akhisar ise maharetlerini bu yarıya saklamış gibi!

İmkânsız gol
Kendi halinde devam etse muhtemelen zararsız bitecek bir atakta hakem karambol içine düşen topa elle oynamadan penaltı veriyor ve Akhisar’ın golü 56’da Güray’ın ayağından ağları buluyor. Oyundaki tablo adına, Akhisar için imkânsız olan 2. gol, 68’de konuk ekibin alametifarikası olan bir duran topla geliyor. Mehmet Topal’ın N’Guemo’yu düşürmesine verilen vuruşu Güray ceza sahasına yolluyor. Boşta kalan topu Douglas ağlara gönderiyor. Peşpeşe gelen ve hiç de beklenmeyen goller, Fenerbahçe’de bir dağınıklık, konuk ekipte de motivasyon yaratıyor.
72’de oyuna giren van Persie başta olmak üzere tüm takımın bu durumu değiştirmek için ciddi çabaları ve bol da net pozisyonu var ama çaba konsantrasyon içermeyince sonuç gelmiyor. Son düdük, sürpriz skoru teyit ediyor.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Füzyon 18 Mart 2024
Vasatlık Dengesi 4 Mart 2024

Günün Köşe Yazıları