At gözlüğü!

09 Ekim 2015 Cuma

Anadolu Efes - Pınar Karşıyaka maçını izlediniz mi? Soruyorum şimdi size: Ufuk Sarıca’nın performansını nasıl buldunuz? Yahu! “Kupayı Anadolu Efes almış sen kalkıp Ufuk Sarıca’nın performansını soruyorsun” demeyin hemen. Bir aydır yazı yazmıyorum. Ulusal takım aklımdan çıkmadı henüz. Ben o maçı izlerken kafamda Ufuk- Ergin kıyaslaması yapıyordum. İster istemez maçı da o gözlükle izledim. Belki de bir at gözlüğüydü bu(!)
Geçen yılın şampiyon koçu Sarıca’nın ‘kurt hoca’ karşısındaki performansıydı beni ilgilendiren. Nedeni bence basitti: Kişisel olarak ben, Ufuk Sarıca’yı Ulusal takımın başına Ergin’den daha fazla yakıştırıyordum...
Tamam! Ergin’in geçmişi başarılarla dolu olabilir ama ben onun Ulusal takıma oynattığı basketbolu beğenmedim. Kendi seçimi olan dar rotasyonun arkasına sığınmasını hiç doğru bulmamıştım. Ayrıca.. Ulusal takım koçu olarak yarattığı gerginlikleri, polemikleri de hiç sevmemiştim...
Eyvah! Buluttan nem kapan Galatasaray ve Fenerbahçe fanatikleri şimdi bunu da polemik konusu yapacaklardır. Hemen yazayım: Aziz Yıldırım’a da hiç yakışmamıştı Avrupa Şampiyonası öncesinde Ulusal takımın koçuna laf yetiştirmek? Vatan, Millet, Sakarya! Görev, mörev.. Zaten.. Al birini vur ötekine! İkisi de, bana göre, gündemde kalabilmek veya gündemi değiştirmek için toplumu gerip duruyorlar. Oysa.. Bugünkü Türkiye’de en son istenecek şey değil mi bu gerginlikler? Ayıptır bunlar! Suçtur bunlar!..

Ufuk-Ergin
Neyse! Gelelim esas konumuza. Sizce Ufuk mu yakışır Ulusal takımın başına yoksa Ergin mi? Bence, eğer Ergin’in tüm yapabileceği buysa bırakalım onu kulüp takımı çalıştırsın. Koskoca bir ülkeden daracık bir rotasyon çıkaran bu teknik adamdan Milli takım antrenörü olmaz! Arroyo’su olsa neyse ama Dixon’la beceremedi... Coaching olarak da kenarda çok başarılı olduğunu düşünmüyorum Ergin’in. Ah! Baş antrenör olarak kenarda Ufuk olsa ne yapardı bilemiyorum ama sanırım Ergin gibi farkı görünce havlu atmaz, geri dönüş için çaba harcardı. Örneğin ben, Avrupa Şampiyonası’nda kazanılan maçlarda çok işe yarayan ‘tam saha baskılı alan savunması’nda Ufuk Sarıca kokusunu aldım. Yanılıyor olabilir miyim?
Hay Allah! Anadolu Efes-Pınar Karşıyaka finalinden nasıl çıktı bu Ergin-Ufuk kıyaslaması anlayamadım. Bir aydır kaytarıp şampiyona sonrası yazı yazmadığım için olabilir mi bu dağınıklık? Her neyse! Federasyon Başkanı ‘kulüp çalıştırmayan teknik adam’ seçecek olursa bana soracak değil ya! Biz fikrimizi yazmış olduk. Belki de yabancı bir teknik adam arıyorlardır. Biz nereden bilebiliriz ki???  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorumluluk! 11 Mayıs 2020
Mücbir sebep! 24 Mart 2020
Ergin-Larkin 18 Mayıs 2019

Günün Köşe Yazıları