Zenginler Kulübünde Bir Canlı Bomba

02 Şubat 2009 Pazartesi

Arkadaşlar, doğruya doğru Tayyip Erdoğan bugün seçim olsa oylarını ikiye katlar. Davos denilen, zenginler ve seçkin gazeteciler, işadamları tarafından bir eğlence haline dönüştürülmüş olan ve dünyanın aç insanlarına dair hiçbir kararın çıkmadığı çıksa da uygulanmadığı yerde Türkiye Başbakanı resmen bir canlı bomba gibi gündemin ortasına düştü.

Ben bir Türkiye yurttaşı olarak olayı anında televizyondan izledim. Neydi o Peresin davranışları ve yalanları, oturumu yöneten gazetecinin kendini beğenmişliği.

Olayın tırmanacağı kesindi. Sonuçta parmak işaretiyle tehdit edilen Türkiye Cumhuriyeti Başbakanıydı. Ve kalktı ve gitti.

Anlayamadığım, çok şey bilen emekli büyükelçilerin olayı kınamaları. Beyler dünya değişiyor, bu büyük krizden sonra hiçbir şey eskisi gibi değil. Diplomasi, diplomasi diyorsunuz, bu, bugüne kadar neyi çözdü? Türkiye ABDnin adeta bir sömürgesi değil mi? Dünyanın bütün ülkelerinin kovduğu IMF bir tefeci değil mi?

Şimdi tam zamanı, dünyanın bütün dengeleri değişirken, Tayyip Erdoğanın yapması gereken birkaç önemli iş var. Birincisi İsraille yapılan şu askeri antlaşmaların askıya alınması, İsrail yurttaşlarının Güneydoğuda sürekli toprak satın almalarının durdurulması ve IMFye hayır!

Tayyip Bey, çevrenizdeki insanların sizi uyarmalarına, aman ABDyi kızdırmademelerine kulaklarınızı tıkayıp yüreğinizin sesine kulak verin. Rahmetli Ecevitten sonra siz, ilk kez, şu uygar dünya denilen ve kendilerine dokunan olunca insan hakları diye bağıran ama dünyanın öteki yarısı ölürken sessiz kalan sözüm ona uygarlara içinde bulundukları durumu anlattınız. Şaşkınlık bundandır. Hadi IMFye de hayır deyin! Zenginler kulübü TÜSİAD anlaşma anlaşma diye bağırıp bir yandan da işçi çıkarıyor. Neden yabancı ülke bankalarında bulunan paralarını getirip ülkeyi kurtarmıyorlar? Çünkü hep devletten yani benden, ondan, çalışan insanlardan parayı götürmeye alışıklar. Asla ve asla kendi paralarını kullanmazlar. Eceviti çok zor duruma sokmuşlardı ama sizin bir şansınız var artık kimse bu ülkeyi yağsız, tüpsüz bırakamaz. Köprülerin altından çok su aktı. Bakın Putin yaptı, Arjantin, Brezilya yaptı biz de yapabiliriz. IMFye olan borcumuzu ödeyecek para bizde de var. Bu boyunduruktan kurtulursak, Peres artık sesini yükseltemez. Yahudi lobisi bizi korumazsa Ermeni soykırımı Amerikan senatosundan geçermiş, geçsin allahaşkına, ne olacak? Bu ne anlam ifade ediyor? Bütün ülkelerin tarihlerinde soykırım var. Bizim de olsun, birkaç gün tartışılır sonra unutulur. Ancak ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak Hamasın avukatlığını bırakın. Tamam seçimle geldiler ama ailece öldürülen önemli liderlerinden birinin dört karısı ve on iki çocuğu vardı. Çocuklar ve kadınlar canımızı yaktı ama şu gerçek de bir kadın olarak gözümüzden kaçmadı.

Ne demek dört kadın?

Bu ürkütücü bir gerçeklik. Haması geçin, bütün mazlum halklar için bir savaş başlatabilirsiniz. Ama bunun için öncelikle Türkiyedeki ABD üslerini kapatmanız gerekecek. Bu yürek bir Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının da fazlasıyla olmalı. Çünkü bu ülke Mustafa Kemal Atatürkün yoktan var ettiği bir ülkedir ve biz gerektiğinde çayı şeker olmadığı için üzümle içen bir ülkenin çocuklarıyız.

isilozgenturk6gmail.com



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Alay ettiler... 7 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları