İçerdeki Liderler Yetmedi, Şimdi Sıra Komşularda!

05 Aralık 2012 Çarşamba

Haber ajanslarına dün öğlene doğru düşen Tel Aviv kaynaklı bir haber, İsrailin başkentindeki THY ofisine, bu ülkenin mali polisi tarafından yapılan bir baskını duyurdu.

\n

Gelenler, THYnin Tel Aviv büro müdürü ile muhasebe şefini vergi kaçakçılığı kuşkusu ile gözaltına almışlar.

\n

Defterlere el koymuşlar.

\n

Daha sonra da iki vatandaşımızı serbest bırakmışlar.

\n

Umarım, dünyanın sayılı üç havayolu arasında bulunan ulusal havayolları kuruluşumuzun yurtdışındaki görevlileri kısa sürede aklanırlar.

\n

Zaten zimmetlerine para geçirme gibi bir iddia ortaya salınmış olsa, bu iddianın doğru ya da yanlış bir yönü vardır diyelim. Ama yurtdışında önemli bir kamu kuruluşumuzun iki temsilcisinin bulundukları ülkeye şirketleri adına verilmesi gereken vergiyi kaçırarak, hem Türkiyeye; hem de THYye leke getirmeleri bir tür akıl tutulmasıdır.

\n

Yapılanın Başbakanın ülkemizin dış politikasını, artan bir ivme içinde Müslüman Kardeşler eksenine oturtmak için yürüttüğü çalışmaların bir tepkisi olduğunu düşünmek gerekiyor.

\n

Anlaşıldı. İsrail out olmuştur.

\n

O zaman herhangi bir İslam ülkesini alarak; onunla kardeş sarması olup olmadığımıza bakalım.

\n

Onlardan hangileri, o moda deyim ile in?

\n

Heyhat! Yine dün aynı saatlerde, koskoca Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanı Taner Yıldızın Erbilde yapılacak bir toplantıya gitmek için bindiği uçağa Irak hava sahasının kapatılmış olduğunu bildiren habere ne diyeceğiz?

\n

Bakanımız, Erbilde yapılacak uluslararası bir toplantıda bulunmak, orada yürüteceği ilişkiler sonucunda da öteden beri hakkımız bulunduğunu ileri sürdüğümüz Kerkük petrollerinden pay almak istemek gibi yerinde bir görevi yapmak istiyor.

\n

Koskocaman ülkesi, emrine THYnin GAP uçağını vererek devletimizin gücünü de dosta düşmana göstermek istemiş.

\n

Enerji Bakanı dün GAP ile Atatürk Havaalanından kalkacak, doğruca Erbile inecek.

\n

Gelin görün ki; Bağdat, bırakın Kuzey Irak bölgesindeki Erbili, Taner Yıldızın Irakın başkentine iniş yapmasına bile izin vermemiş! Nedeni, Başbakan Malikiye karşı Başbakan Erdoğanın soğuk tavrı.

\n

O tavır, Erdoğanın kendi mezhep anlayışının koyu örtülerinden sıyrılamayan bir Sünni Müslüman olarak; devletin dış politikasını da aynı sekter ölçülere göre idare etmek istemesinden geliyor.

\n

Bununla da kalmıyor Erdoğan Türkiyesi..

\n

Ankaranın bütün komşularımız ile yürütülen geleneksel dış politikasını terk edip, komşularımızın içişlerine tıpkı Suriyeye olduğu gibi burnumuzu sokmak istiyoruz.

\n

Şamı acımasız bir diktatör olduğu gerekçesiyle Esaddan kurtarmak için iki yıla yakındır, bu ülkedeki iç savaşa benzin döküyoruz.

\n

Putinin, kullanılma süreci dolmuş olan Esada karşı böylesine sekter bir müdahaleye kalkışılmasaydı Suriyedeki iç savaşın bu kadar kayıp vermeyeceğini diplomatik bir dille, artık Ankarayı başkent olmaktan çıkarmaya kararlı İstanbul dükasına da söylediği anlaşılıyor.

\n

AKPnin Şam politikasını desteklemeyeceğini açıklayan ve bu doğrultuda İran ile ilişkilerini giderek sıklaştıran Maliki elindeki uyarı kozunu, dün anlı şanlı Türkiye Cumhuriyetinin bir bakanının uçağına iniş izni vermeyerek göstermiştir.

\n

Elimizde kala kala Yüce Tanrıya yalvarıp yakarmak kaldığı anlaşılıyor:

\n

Allah bu iktidarın başının yürüttüğü dış politika ile encamımızı hayırlara vesile etsin.

\n

Veladdalin amin.

\n

***

\n

Sevgili Okurlarım,

\n

Önceki gün yine Silivride tutsak meslektaşlar Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Deniz Yıldırım, Soner Yalçın ve Turan Özlüyü ziyaret görevindeydim.

\n

Tüm yurttaşlarımızı 13 Aralıkta Silivride yapılacak duruşmalarına bekliyorlar.

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları